Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

4-dgs Ontdek Angkor Wat

Ontdek Angkor Wat

Met de 4-dgs bouwsteen Ontdek Angkor Wat bezoekt u het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor. Deze Hindoeïstische tempels nabij Siem Reap staan op de werelderfgoedlijst en vormen de belangrijkste overblijfselen van het ooit zo machtige Khmer-rijk. De Khmers heersten van de 11e tot 13e eeuw over grote delen van Indochina en hun hoofdstad lag in het gelijknamige Angkor.

Met deze reis bezoekt u niet enkel de Angkor Wat tempel, maar het hele Angkor complex. Zo ziet u het door jungle begroeide Ta Prohm, de tempelberg Pre Rup en de minder bekende Banteay Samre tempel. U verblijft tijdens de tour in het gezellige Siem Reap, een klein stadje nabij het beroemde Angkor. Kortom, Ontdek Angkor Wat is de ideale bouwsteen voor de cultuurliefhebber!

De Highlights
  • Het Angkor koninklijk paleis met de olifantsterrassen
  • De ommuurde stad Angkor Thom
  • De Bayon en Ta Prohm Tempels
Dag:
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Siem Reap

Bij aankomst op het vliegveld van Siem Reap staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Sunrise/Sunset

Angkor Wat

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. U start met een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Vliegen/Reisdag

Citadel der vrouwen

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Banteay Srei. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege fraaie decoraties. Op de terugweg naar Siem Reap wordt er gestopt bij de onbekende Banteay Samre tempel. Deze werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen. In de namiddag gaat u naar het eilandje Neak Pean. Dit eilandje ligt in een fraaie kunstmatig meer  dat is versierd met kronkelende stenen slangen. Tot slot bezoekt u Preah Khan, letterlijk: ‘heilig zwaard’.  Het is een enorm klooster met uitgebreid beeldhouwwerk en decoraties.

Dag:
4
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Siem Reap te gaan.

Uw ervaring telt.