Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

3-dgs Mount Kinabalu Trekking

Mount Kinabalu Trekking

De Mount Kinabalu is de hoogste berg van de Zuidoost-Azië en de trots van Maleisië. Het doel van de 3-dgs Mount Kinabalu Trekking is om bij zonsopkomst de top te bereiken, een ongelooflijke ervaring! U wordt bij uw hotel in Kota Kinabalu opgehaald voor een rit naar de voet van de Mount Kinabalu, op zo’n 1.500 meter hoogte. U bezichtigt het bezoekerscentrum en de bijbehorende tuinen en u overnacht in het Mount Kinabalu Park HQ. De volgende ochtend begint de Mount Kinabalu Trekking echt. Samen met een ervaren gids maakt u een trekking door de natuur, eerst door het bos en al gauw verandert het landschap naar graslanden en rotsen. Op de laatste dag bereikt u ’s ochtends vroeg de top van Mount Kinabalu zodat u hiervandaan de zon kunt zien opkomen.

De Highlights
  • Bereik de top bij zonsopkomst
  • Onvergetelijke uitzichten
  • Schitterende tocht door de natuur
Dag:
1
Day mood:
Cultuur
Natuur

De Berg

U wordt opgehaald bij uw hotel in KK (Kota Kinabalu) en u rijdt in twee uur naar de voet van de Mount Kinabalu, gelegen op zo’n 1.500 meter boven zeeniveau. Onderweg maakt u een stop bij de Nabalu markt waar u het lekkerste verse fruit kunt kopen. Bij aankomst in Kundasang bezoekt u het Education Center en de bijbehorende tuinen. De middag kunt u vrij besteden. Neem een jasje of trui mee, want op deze hoogte kan de temperatuur dalen tot 14 graden. Diner en overnachting bij het Park HQ.

Dag:
2
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur
Wandeltocht

De Klim

Na het ontbijt volgt de transfer naar de Timpohon Gate, op 1828 meter hoogte. Hier vandaan start de trekking van zo’n 4-6 uur. Onder begeleiding van een ervaren gids voert de tocht u naar Laban Rata, gelegen op 3261 meter hoogte. De route voert u door de schitterende natuur en de lunch  (lunchpakket) gebruikt u onderweg. Geleidelijk komt u hoger en hoger en u ziet de natuur, planten en bomen om u heen veranderen. U overnacht in een eenvoudige slaapzaal in een berghut. Voor een slaapzak wordt gezorgd. Ook wordt hier het diner geserveerd. Bij helder weer geniet u hier van een onvergetelijke zonsondergang.

Dag:
3
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur
Wandeltocht
Sunrise/Sunset

De Top

Om drie uur in de ochtend gaat u al weer op pad. De temperatuur daalt hier tot 5 graden, dus kleedt u zich warm aan. Het is een vrij pittige klim van ongeveer 2 uur naar de top. Eenmaal op de top wordt u vanaf  ongeveer 6 uur beloond met een indrukwekkende zonsopkomst. Rond 8 uur bent u weer terug in Laban Rata waar het welverdiende ontbijt voor u klaar staat. Na het ontbijt daalt u verder af naar het startpunt. Al dalend neemt de begroeiing weer toe en voor u het weet loopt u weer door het tropische regenwoud. Bij het startpunt staat er vervoer klaar om u naar Kota Kinabalu terug te brengen.

Uw ervaring telt.