Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

5-dgs Het onbekende Sapa

Rondreis Bouwsteen Vietnam Noord-Vietnam Het onbekende Sapa

Het onbekende Sapa

Wanneer men het over de bergen van Vietnam heeft, gaat het vaak over het stadje Sapa. Deze bijzondere, 5-dgs tour, Het Onbekende Sapa, biedt u echter de gelegenheid de drukte van Sapa te verruilen voor de ongerepte natuur en de verborgen paden in de omgeving van Sapa. De tour voert u naar een gebied dat ligt verstopt in de bergen tussen Vietnam en China. Een schitterende omgeving met diepe valleien, prachtige rijstterrassen, dichte bossen en afgelegen dorpjes waar u kennismaakt met de kleurrijke bevolking.

Kortom, de tour Het onbekende Sapa is een prachtige aanvulling op uw reis door het adembenemende Noord-Vietnam.

De Highlights
  • Dineren & overnachten in een homestay
  • Ontdek de kleurrijke bergstammen
  • Trekking langs afgelegen dorpjes
Dag:
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar het noorden

In de avond gaat u naar het treinstation van Hanoi. Hier stapt u op de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in de trein.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Bac Ha

Heel vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Lao Cai. Hier heeft u de gelegenheid te ontbijten  en u even op te frissen na de treinreis. Vervolgens gaat u op pad naar de Bac Ha regio. Afhankelijk van de dag kunt u een bezoek brengen aan een van de vele lokale markten, kleurrijke evenementen waarbij de H’mong stamleden samenkomen zoals dat al eeuwenlang gebeurt. Is er geen markt die dag dan is er tijd voor een wandeling door de omgeving. In de middag maakt u een trekking verder het platteland op. Het is een mooie tocht van ongeveer 6 uur die u terug in de tijd voert, langs traditionele dorpjes en ongerepte natuur. Onderweg gebruikt u de picknick-lunch. In de late middag komt u aan in het dorpje van uw gastgezin. Na een warm welkom in Tay-stijl geniet u van het authentieke diner. Overnachting in de homestay.

Dag:
3
Day mood:
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Trekking & boottocht

Na het ontbijt rijdt u naar het startpunt van de trekking van vandaag, een rit van ongeveer 20 kilometer. Vanaf het startpunt maakt u een lichte trekking. In ongeveer 2 uur wandelt u naar een klein dorpje aan de Chay rivier. Tijdens de wandeling door het dorp leert u de vriendelijke bevolking kennen en in de middag krijgt u hier de lunch geserveerd bij een lokale familie. Na de lunch gaat u aan boord en vaart u over de Chay rivier terug naar de auto. U keert dan terug naar Sapa waar u de rest van de middag vrij kunt besteden. Vraag uw gids gerust om tips: het  perfecte souvenir op dat leuke marktje, een heerlijke massage of relaxen bij de openhaard in een gezellig café. Het diner gebruikt u op eigen gelegenheid in Sapa.

Dag:
4
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Sapa

De ochtend en middag kunt u vrij besteden. Ter plaatse kunt u nog kiezen voor een leuke excursie zoals diverse trekkings en fietstochten. Rond 18.00 vertrekt u weer uit Sapa en reist u per minibus naar Lao Cai waar u op de nachttrein naar Hanoi stapt. Overnachting in de trein.

Dag:
5
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Hanoi

Vroeg in de ochtend arriveert u in Hanoi. Hier eindigt het programma. U kunt uw verblijf in Sapa of Hanoi verlengen of aanvullen met de volgende bouwsteen.

Uw ervaring telt.