Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

5-dgs Tour Het Avontuurlijke Zuiden

Cambodja Zuid waterval het avontuurlijke zuiden

Het Avontuurlijke Zuiden

De 5-dgs bouwsteen Het Avontuurlijke Zuiden voert u van Koh Kong, aan de Thaise grens langs het zuiden van Cambodja naar de hoofdstad Phnom Penh. Het is een spannende tocht door ongerepte gebieden en nationale parken. Deze gevarieerde reis brengt u eerst naar de mangrovebossen van de zuidkust. Hierna trekt u de bergen in en vaart u in een lokale vissersboot stroomopwaarts, naar een afgelegen ecolodge. Bij het dorpje Chiphat stapt u op de fiets voor een avontuurlijke mountainbiketocht. Via het Kirirom National Park gaat de route dan verder naar de hoofdstad Phnom Penh. Het avontuurlijke Zuiden is daarmee een ideale bouwsteen voor ieder die van een avontuurlijke reis door een ongerepte natuur houdt. Het is tevens de perfecte reis om te combineren met uw reis door Thailand.

De Highlights
  • Het Peam Krasaop Natuurreservaat
  • Een boottocht over de Ta Tai rivier
  • Mountainbike-en in Chiphat,
  • Het ruige Cardamom Gebergte.
  • Overnachten in een homestay in Chambok
Dag:
1
Day mood:
Cultuur
Natuur
Op avontuur
Culinair genieten

Varen & Natuur

Uw reist start vanuit Koh Kong, een stadje aan de Thaise grens. U reist oostwaarts en maakt als eerste een stop bij het Peam Krasaop Natuurreservaat. Dit reservaat is het grootste en meest ongerepte mangrovebos van Cambodja en een van de mooiste van Zuidoost-Azië. U vindt hier diverse bedreigde zoogdieren en vogelsoorten. De lokale bevolking heeft een wandelpad op palen gemaakt dat door het park voert. Hier maakt u een wandeling van ongeveer een kilometer.  Vervolgens maakt u een boottocht door de smalle mangroves naar een verlaten strand. Hier kunt u in de droge tijd dolfijnen spotten. Rond het middaguur keert u terug in Koh Kong en na de lunch maakt u daarvandaan een tweede boottocht, nu naar de Koh Pao stroomversnelling. Via een korte wandelroute over de rotsen en door de jungle komt u bij een natuurlijk zwembad waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen in de natuur. Aan het einde van de middag vaart u weer terug naar Koh Kong.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Op avontuur
Culinair genieten
Wandeltocht

De Ta Tai Rivier

Na een vroeg ontbijt verlaat u Koh Kong. U reist eerst naar de Ta Tai watervallen. De Ta Tai rivier stroomt vanaf de Cardamom bergen via het Peam Krasop National Park naar de golf van Thailand. Afhankelijk van het seizoen is het een kleine serie watervallen waar u kunt zwemmen of een donderende watermassa die u alleen van de oever kunt bewonderen. U reist verder de bergen in en bij de Ta Tai brug gaat u aan boord van een lokale vissersboot. U vaart stroomopwaarts naar de Rainbow Lodge, een afgelegen eco-vriendelijk guesthouse met bungalows. Na de lunch maakt u een wandeling door de jungle naar een prachtig plekje bij de rivier waar u kunt zwemmen. In de namiddag keert u terug naar de Rainbow Lodge.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Culinair genieten

Fietsen & Ecotoerisme

Vandaag bezoekt u het dorpje Chiphat. U vaart naar dit bijzondere dorpje dat wordt bijgestaan door de organisatie Wildlife Alliance, dat de lokale bevolking leert hoe ze de natuur moet beheren en beschermen. Tijdens de twee uur durende boottocht geniet u van de prachtige natuur en met wat geluk ziet u onderweg talloze dieren in hun natuurlijke omgeving. Aangekomen in Chiphat maakt u kennis met uw gastgezin en na de lunch maakt u een spannende mountainbike-tocht. Bij terugkomst geniet u van een traditioneel diner onder de sterrenhemel.

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

Het Kirirom National Park

In de ochtend neemt u afscheid van uw gastgezin. U vaart terug naar de hoofdweg en daarvandaan gaat de reis per auto verder naar het Kirirom National Park. Het Kirirom is een plateau op 800 meter boven zeeniveau. Hiervandaan heeft een spectaculair uitzicht op het Cardamom gebergte. U rijdt naar de top van het plateau en daar start een trekking door het naaldwoud. Onderweg ziet u twee kleine meren en met wat geluk ziet u diverse zeldzame vogels en andere dieren. Na de picknicklunch gaat de tocht grotendeels bergafwaarts naar een mooie waterval. Hier kunt u nog even zwemmen voor het tijd is naar het hotel te gaan.

Dag:
5
Day mood:
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Chambok & Phnom Penh

Vandaag vertrekt u ’s ochtends vroeg voor een bezoek aan het dorpje Chambok. Dit pittoreske dorpje ligt aan de rand van het Kirirom National Park. Per ossenkar verkent u het dorpje en de omringende omgeving. Na de lunch maakt u een korte trekking naar een 40m hoge waterval. Hier kunt u nog even relaxen voor het tijd is door te reizen naar Phnom Penh, waar het programma eindigt.

Uw ervaring telt.