Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

6-dgs Cambodja na Vietnam

Cambodja Angkor Cambodja na Vietnam

Cambodja na Vietnam

Cambodja is een fascinerende bestemming die zich bovendien prima laat combineren met een rondreis door Vietnam. Speciaal hiervoor hebben we de bouwsteen ‘Cambodja na Vietnam’ samengesteld. Vanuit het zuiden van Vietnam kunt u per snelle boot naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja varen. Ook een vlucht vanuit Saigon of Ho Chi Minh City naar Phnom Penh behoort tot de mogelijkheden. Vanuit Phnom Penh start de bouwsteen ‘Cambodja na Vietnam’. Het is een kort programma waarmee u de hoofdstad leert kennen en vervolgens doorreist naar het wereldberoemde Angkor Wat tempelcomplex. Vanuit Siem Reap, het plaatsje nabij het Angkor tempelcomplex kunt u vervolgens terugvliegen of doorreizen naar uw volgende bestemming. Kortom, Cambodja na Vietnam s een flexibele bouwsteen voor een kort bezoek aan het prachtige Cambodja.

De Highlights
  • Ontdek Phnom per cyclo, de fietstaxi
  • Het indrukwekkende Angkor Wat
  • De ongerepte omgeving van Siem Reap
Dag:
1
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh staat de gids voor u klaar om u naar het hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Sportief

Phnom Penh per cyclo

Vandaag maakt u een stadstour per cyclo (fietstaxi) met bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook bezoekt u het nationale museum met zijn beroemde verzameling beeldhouwwerk uit de Angkor periode. Tot slot ziet u Wat Phnom en het Toul Sleng Genocide museum.

Dag:
3
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Siem Reap

Na het ontbijt verlaat u Phnom Penh  en reist u naar Siem Reap.

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten

Angkor Wat

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. U start met een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag:
5
Day mood:
Cultuur
Natuur

Siem Reap & Omgeving

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Banteay Srei. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege haar fraaie decoraties. Op de terugweg naar Siem Reap wordt er gestopt bij de onbekende Banteay Samre tempel. Deze tempel werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen. In de namiddag gaat u naar het eilandje Neak Pean. Dit eilandje ligt in een fraai kunstmatig meer, dat is versierd met kronkelende stenen slangen. Tot slot bezoekt u Preah Khan, letterlijk: ‘heilig zwaard’.  Het is een enorm klooster met uitgebreid beeldhouwwerk en decoraties.

Dag:
6
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Vertrek uit Siem Reap

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Siem Reap te gaan.

Uw ervaring telt.