Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

7-dgs Cambodja in Vogelvlucht

Cambodja Phnom Penh Royal Palace Cambodja in Vogelvlucht

Cambodja in Vogelvlucht

Speciaal voor de reiziger die Cambodja wil combineren met Thailand hebben we deze de bouwsteen Cambodja in Vogelvlucht samengesteld. Deze bouwsteen start in de hoofdstad Phnom Penh en laat u vervolgens in 7 dagen kennismaken met het fascinerende Cambodja. De reis voert u naar de voormalige hoofdstad Udong, de provinciale hoofdstad Battambang, u maakt een boottocht over het indrukwekkende Tonle Sap meer met de vele drijvende huizen. Na een tweedaags bezoek aan het wereldberoemde Angkor tempelcomplex en Siem Reap reist u vervolgens naar Poi Pet, een plaatsje aan de Thaise grens. Kortom, met de bouwsteen Cambodja in Vogelvlucht ziet u de belangrijkste highlights en mooiste plekjes van Cambodja!

De Highlights
  • Een stadstour door de hoofdstad per cyclo
  • De fraaie zilveren pagode
  • De oude hoofdstad Udong
  • Een boottocht over het immense Tonle Sap-meer
  • Het indrukwekkende Angkor Wat
Dag:
1
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh staat de gids voor u klaar om u naar het hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur

Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour per cyclo (fietstaxi) met bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo Morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook bezoekt u het nationale museum met zijn beroemde verzameling beeldhouwwerk uit de Angkor periode. Tot slot ziet u de Wat Phnom tempel en het Toul Sleng Genocide museum, dat u een beeld geeft van het Cambodja tijdens de overheersing van de Rode Khmer en hun leider Pol Pot.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

De oude hoofdstad

Vandaag vertrekt u vroeg uit de hoofdstad en reist u naar het westen. Het einddoel van vandaag is Battambang. Het is een fraaie rit met diverse interessante stops. Als eerste ziet u Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. Op de top van de Phnom Udong vindt u de stupa’s waaronder diverse koningen en koninginnen begraven zijn. Geniet hier van het fraaie uitzicht over de vlaktes terwijl uw gids alles vertelt over de fascinerende geschiedenis van deze heilige berg. Vervolgens gaat u naar het omliggende platteland en brengt u een bezoek aan een pottenbakkersdorp en het drijvende dorp Kampong Luong. Hier neemt u de boot, de beste manier om dit fascinerend dorp aan het Tonle Sap-meer te leren kennen. Vervolgens gaat de route verder naar Battambang waar u in de vroege avond arriveert.

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Natuur

De drijvende dorpen

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een van de mooiste boottochten van Cambodja. De tocht voert u langs de Sanker rivier en u steekt  het Tonle Sap meer over. Langs het meer ziet u verschillende drijvende dorpjes en uitgestrekte moerassen en u leert meer over het leven van de lokale vissersbevolking. In de namiddag bereikt u Siem Reap waar u naar uw hotel wordt gebracht.
N.B. Indien de waterstand te laag is, wordt de boottocht vervangen door een transfer naar Siem Reap. Over land is het ca. 3 uur rijden.

Dag:
5
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten
Sunrise/Sunset

De tempels van Angkor

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. U start met een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag:
6
Day mood:
Cultuur
Natuur

Citadel der vrouwen

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Banteay Srei. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege haar fraaie decoraties. Op de terugweg naar Siem Reap wordt er gestopt bij de onbekende Banteay Samre tempel. Deze tempel  werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen. In de namiddag gaat u naar het eilandje Neak Pean. Dit eilandje ligt in een fraai kunstmatig meer dat is versierd met kronkelende stenen slangen. Tot slot bezoekt u Preah Khan, letterlijk: ‘heilig zwaard’.  Het is een enorm klooster met uitgebreid beeldhouwwerk en decoraties.

Dag:
7
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Thailand

Na het ontbijt verlaat u Siem Reap en wordt u naar het stadje Poi Pet gebracht, de grensovergang tussen Cambodja en Thailand.

Uw ervaring telt.