Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

2-dgs Bergstammen en natuur

Bergstammen en natuur

Een zeer bijzonder en exclusief programma is de 2-dgs bouwsteen Bergstammen en Natuur, naar de ongerepte vallei van de Muong-stam. Door zijn afgelegen ligging vindt u hier een zeer traditionele bergstam die al eeuwenlang op oorspronkelijke wijze leeft. Samen met een lokale hulporganisatie hebben we dit bijzondere programma opgezet waarin beschermen van traditionele waarden en een duurzame ontwikkeling van de lokale bevolking in haar eigen tempo vooropstaat.

De bouwsteen Bergstammen en Natuur start vanuit Hanoi. U verlaat de stad en u reist per auto naar het Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat. Hier maakt u kennis met de parkrangers en hun werkzaamheden. Vervolgens kunt u het gebied en de dorpjes verkennen. U overnacht in een eenvoudige maar gezellige homestay. De volgende ochtend maakt u een wandeling door het natuurgebied en keert u terug naar het startpunt van de wandeling per motortaxi. Per auto reist u daarna weer terug naar Hanoi.

De bouwsteen Bergstammen en Natuur is een prachtig programma waarmee u niet alleen een onbekend en ongerept deel van Vietnam ziet, maar waarmee u tevens de lokale bevolking ondersteunt.

De Highlights
  • Kennismaking met de Muong-stam
  • De schitterende natuur van dit natuurreservaat
  • Trekking door een ongerepte omgeving
Dag:
1
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Chieng, Mu & Sat

Vroeg in de ochtend verlaat u Hanoi en reist u naar het zuidwesten. Rond het middaguur komt u aan in het Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat. Hier brengt u een bezoek aan het hoofdkwartier van de parkrangers. Zij vertellen u alles over de bescherming van de natuur en het verbeteren van de leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Via een korte wandeling bereikt u vervolgens een restaurantje in het dorp Chieng waar u de lunch gebruikt. Na de lunch reist u door naar het dorp Mu. Hier kunt u op uw gemak het dorp bekijken en bij de waterval houdt u een korte pauze. U vervolgt de wandeling naar het dorpje Sat. Het is een lichte wandeling door een ongerept gebied. Aangekomen in Sat maakt u kennis met uw gastgezin. U kunt relaxen bij het beekje naast de homestay terwijl het diner wordt bereid. Diner & overnachting in de homestay.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Het natuurreservaat

Vandaag begint u vroeg met een wandeling terug naar Mu, dit keer via een andere route dan gisteren. Vanuit Mu wandelt u verder naar de dorpen Khay en Mon, een prachtige route met afwisselend levendige dorpjes en de serene rust van de ongerepte natuur. Een unieke kans om het leven in landelijk Vietnam te ervaren! De lunch krijgt u aangeboden bij een gezin in het dorpje Mon. Na de lunch wordt u per motortaxi terug naar Chieng. Aangekomen in Chieng kunt u nog wat drinken in een lokaal restaurantje voordat de auto u ophaalt voor de rit terug naar Hanoi.

Uw ervaring telt.