Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis Cambodja Highlights

Rondreis Cambodja Highlights

 • De 13-dgs rondreis Cambodja Highlights is een prachtige rondreis met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Cambodja. U ziet de tempels van het Angkor complex, het echte leven in Cambodja ontdekt u bij het bezoek aan een rijstboer, u gaat naar Battambang en u maakt een fietstocht door de omgeving. Samen met de bekende highlights van Phnom Penh staat er ook een streetfoodtour op het programma en in Kampot leert u het zuiden van Cambodja kennen. Kortom, een ideale kennismaking!

  HOE ZIET DE 13-DGS RONDREIS CAMBODJA ERUIT?

  De rondreis start in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het enorme Angkor Wat tempelcomplex. We trekken een dag uit om deze tempels te verkennen. Ook brengt u een bezoek aan het platteland rond Siem Reap. De route gaat dan naar het gemoedelijke Battambang. Een rustig gelegen stadje waar u het echte Cambodja leert kennen. Op het programma staat onder meer een fietstocht door de omgeving. De volgende stop is Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Hier ziet u het koninklijk paleis, de beruchte Killing Fields en in de avond is er een streetfoodtour en traditionele dansvoorstelling. De reis eindigt met een bezoek aan Zuid-Cambodja met Kampot, het kuststadje Kep en een boottocht over de Preaek Tuek Chhu rivier.

   

  Kies voor een reis naar Cambodja op maat

  Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Mocht u nog aanpassingen willen doen aan de 13-dgs Rondreis Cambodja Highlights, dan is dat geen enkel probleem. Een ander hotel, verlenging, extra, excursies, etc. Laat het ons weten en wij stellen graag uw droomreis samen en sturen u een vrijblijvende offerte toe. Wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wilt, neemt u eenvoudig contact met ons op. U bereikt ons door te bellen naar +31(0)85 760 47 00 of door te mailen naar reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Authentiek Cambodja
 • Tussen de rijstvelden
 • Fietsen door Battambang
 • Heerlijke Streetfoodtour
 • Verken Phnom Penh per tuktuk
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Cambodja

Bij aankomst op het vliegveld van Siem Reap staat er een chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. U rijdt in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Siem Reap. Na te zijn ingecheckt is de rest van de dag ter vrije besteding. Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja en is vooral bekend als startpunt voor een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Tempelcomplex. Siem Reap betekent letterlijk ‘Siam verslagen’ wat een referentie is naar de tijd van de Khmer-rijken. In die tijd is ook de indrukwekkende Angkor Wat gebouwd, tegenwoordig een van de grootste toeristische trekpleisters van Cambodja en misschien wel van heel Indochina.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

Verken Angkor Wat

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. U start met een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. Overnachting in Siem Reap.

Dag
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

De rijstvelden in

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het platteland van Siem Reap gebracht. Hier leert u het echte Cambodja kennen! U gaat naar een lokale rijstboerderij die is omringd door talloze rijstvelden. Uw gids laat u graag zien hoe het leven op de boerderij er aan toe gaat. Een prachtige ervaring waarbij u mag meehelpen met het bewerken van het land op een manier zoals dit al eeuwenlang in Cambodja wordt gedaan. Hiernaast leert u meer over de cultuur en geschiedenis van dit unieke stukje Cambodja. Uw gastgezin zorgt tegen het middaguur voor een smakelijke lunch en in de loop van middag wordt u weer naar uw hotel gebracht. Overnachting in Siem Reap.

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Sportief
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Siem Reap

Deze dag is vrij te besteden in Siem Reap. Siem Reap zelf is een gezellig stadje waar altijd van alles te doen is. Populair bij backpackers en u vindt er in het centrum tal van leuke restaurants en gezellige barretjes. Vanuit Siem Reap kunt u optioneel nog diverse excursies bijboeken zoals een fietstocht, wandeltochten, bezoeken aan de tempels of een kookworkshop.

Dag
5
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Battambang

In de ochtend reist u van Siem Reap naar Battambang. Deze transfer duurt ongeveer drie uur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en daarna is de dag verder vrij te besteden. Lekker even niets doen, het stadje Battambang verkennen of maak een tour door de omgeving. Overnachting in Battambang.

 

Dag
6
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Relaxdagje
Culinair genieten

Fietsen

Vandaag maakt u in de ochtend een fietstocht door de omgeving van Battambang. Deze halfdaagse excursie is een van de meest populaire tours in Battambang. Via een rustige route van ongeveer 4 uur fietst u door de mooie natuur en wordt er regelmatig gestopt bij bezienswaardigheden. Zo ziet u onder meer Donteay village, dat bekend is om de productie van rijstpapier, u ziet de bananen-landbouw, proef van de rijstwijn en zie hoe de befaamde Khmer noodles worden gemaakt. De tocht eindigt bij de grote markt en daarna wordt u weer naar uw hotel gebracht. Daar kunt u de middag lekker bij het zwembad bijkomen van alle indrukken. Overnachting in Battambang.

Dag
7
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

Streetfoodtour

Vandaag vertrekt u naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De rit erheen duurt ongeveer vier uur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en dan is de middag verder vrij te besteden. In de avond wordt u opgehaald voor een avontuurlijke streetfoodtour. Uw gids is een lokale chef die u graag kennis laat maken met de marktjes en het snelle streetfood van Phnom Penh! De Cambodjaanse keuken is een heerlijke mix van Thaise en Vietnamese invloeden. Dus veel gebruik van verse kruiden en groenten en de belangrijkste gerechten zijn curry’s, rijst, noodles en soepen. Het streetfood is hier vooral populair bij de jeugd en enkele heerlijke voorbeelden hiervan zijn fried meatballs, diverse Khmer-desserts en gegrilde kip. Een bijzonder inkijkje in het culinaire leven in Phnom Penh!

Dag
8
Day mood:
Cultuur

Ontdek Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour per tuktuk, de typische taxi die hier heel populair is. U begint met een bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook bezoekt u Wat Phnom de tempel. Deze tempel stond volgens de legende aan het begin van de stad Phnom Penh. In het jaar 1372 zou Lady Penh een Koki boom uit de rivier hebben gevist. Hierin vond ze 4 boeddha-beelden. Ze bouwde vervolgens een heuvel (Phnom genaamd in het Cambodjaans) met daarop een tempel voor de boeddhabeelden. De naam van Phnom Penh betekent dus letterlijk ‘de heuvel van lady Penh’. De tempel is in de loop der eeuwen regelmatig herbouwd en de huidige tempel stamt uit 1926. De volgende stop van tour is het Toul Sleng Genocide museum. Daarna verlaat u de stad voor een bezoek aan de indrukwekkende en beruchte Killing Fields, samen met Toul Sleng een overblijfsel van een zwarte periode uit de Cambodjaanse geschiedenis. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de avond verder vrij te besteden. Overnachting in Phnom Penh.

Dag
9
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad

Traditioneel Cambodja

Deze ochtend en middag zijn vrij te besteden. In de avond kunt u een bezoek brengen aan een voorstelling van traditioneel Cambodjaanse dansen. Cambodja heeft een enorme rijke culturele geschiedenis die terug gaat tot de koninkrijken uit de Khmer tijd van Angkor Wat. Deze tradities worden uitgebeeld door diverse dansen uit verschillende periodes van Cambodjaanse geschiedenis, waaronder de klassieke Asapa dans, diverse volksdansen en eigentijdse creaties. Stijlvol!

Dag
10
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Kampot

Na het ontbijt staat er vervoer klaar om u naar Kampot te brengen. De transfer naar Kampot duurt ongeveer drie á vier uur. Bij aankomst checkt u in en daarna is de dag vrij te besteden. Verken het centrum met de vele Frans-koloniale gebouwen of maak een wandeling langs de rivier. Overnachting in Kampot.

Dag
11
Day mood:
Cultuur
Natuur

Kampot & Kep

Op het programma van vandaag staat een tuktuk-excursie door de omgeving van Kampot en het badplaatsje Kep. Het leven in deze streek in Zuid-Cambodja is weer heel anders dan in het noordelijke deel. Kampot is een plaatsje met veel overblijfselen uit de Frans-koloniale tijden. In de omgeving vindt u diverse peper-plantages. Ook zijn er zoutvelden waar in de droge tijd zeezout wordt gewonnen. Ook brengt u een bezoek aan Kep. Onderweg brengt u een bezoek aan enkele grottempels. In de krijtrotsen rond Kep bevinden zich verschillende grottenstelsels, waarin zich enkele interessante boeddhistische relieken bevinden. In een van de grotten ligt zelfs een bakstenen tempel uit de 7e eeuw. Kep zelf is een kustplaats die bekend staat om zijn seafood-markt. Vanuit de omliggende heuvels heeft u een schitterend uitzicht op zee en het stadje zelf. Overnachting in Kampot.

Dag
12
Day mood:
Cultuur
Natuur
Zelf op pad

Bootman Bjorn

In de ochtend maakt u een boottocht over de rivier met Boatman Bjorn. Het is een privétocht met een 8 meter lange longtailboat die u stroomopwaarts over de Kampot rivier voert. Onderweg geniet u van het uitzicht op de natuur van de Elephant Mountains. De gids vertelt u alles over het leven langs de rivier en de flora & fauna van dit ongerepte stukje Cambodja. U ziet de mangroves bossen, fruitgaarden en bij een stukje rivierstrand is er een stop om ook zelf even een verfrissende duik in het water te kunnen nemen. Na een uur of 3-4 keert u weer terug naar uw hotel in Kampot. De rest van de dag is vrij te besteden. Overnachting in Kampot.

Dag
13
Day mood:
Strand
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Vertrek

De ochtend is vrij te besteden totdat het weer tijd is om te vertrekken. In de middag wordt u naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor de vlucht naar huis. Ook is het mogelijk om uw reis uit te breiden met een strandvakantie in Zuid-Cambodja.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.035 € 949
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven excursies & entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Dagelijks ontbijt

Exclusief

* Vlucht naar Cambodja
* Lunch/diner
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De reis kan naar keuze worden gedaan op basis van standaard hotels of de luxere variant. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis Cambodja Highlights
Hidden
Uw ervaring telt.