Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Peninsula Highlights

Peninsula Highlights

  • Met de 18-dgs rondreis Peninsula Highlights maakt u kennis met de mooiste plekjes en het echte leven van het West-Maleisisch schiereiland. West-Maleisië is wat meer toegankelijk en heeft een betere infrastructuur dan het wilde en ongerepte Borneo. De reis Peninsula Highlights biedt een heel scala aan bekende maar vooral ook minder bekende hoogtepunten!

    Uw reis start in Kuala Lumpur en voert u daarna naar Cherating, een fraaie badplaats aan de oostkust. U reist per huurauto dus u bepaalt uw eigen tempo. Vanuit Cherating gaat de route naar Teluk Ketapang. In dit traditionele dorpje overnacht u bij de bevolking thuis: de beste manier om Maleisië echt te leren kennen! Na dit bijzondere bezoek gaat u naar Lake Kenyir, een ongerept natuurgebied waar maar weinig westerse toeristen komen. Vervolgens reist u naar de bekende Cameron Highlands en het Royal Belum National Park. U bezoekt het eiland Penang aan de westkust, een fraai eiland met de prachtige historische hoofdstad Georgetown. De reis Peninsula Highlights eindigt op het tropische paradijsje Pualu Pangkor, een klein tropisch eilandje voor de westkust.

De Highlights
  • Het prachtige Lake Kenyir
  • Overnachten bij een lokale familie
  • Reizen in uw eigen tempo
  • De stranden van Cherating
  • Historisch Georgetown
  • Relaxen op Pulau Pangkor
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar om u naar de stad te brengen. Na te zijn ingecheckt in uw hotel  kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Kuala Lumpur

Deze dag kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter hoog die  tot voor kort de hoogste gebouwenter wereld vormden. De torens worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag
3
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

De stranden van Pahang

Na het ontbijt ontmoet u de medewerker van het autoverhuurbedrijf. Samen handelt u het papierwerk af, dus houdt u paspoort, rijbewijs en creditcard bij de hand. Hierna gaat u op pad. U reist vandaag naar Cherating, een plaatsje aan de oostkust van Maleisië. Het is een mooie rit van ongeveer 3,5 uur langs goede wegen. Cherating ligt in de provincie Pahang, die bekend staat om haar prachtige stranden. Bij aankomst in het hotel checkt u in en kunt u de rest van de middag vrij besteden.

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad

Kuala Terengganu

In de ochtend checkt u uit en reist u verder naar uw volgende bestemming, een dorpje nabij de stad Kuala Terengganu. Dit is ook weer een rit van ongeveer 3,5 uur. De stad Kuala Terengganu is de hoofdstad van de provincie Terengganu en het was ooit een klein vissersdorpje. In de jaren 80 werden er echter grote projecten gestart voor de gas- en oliewinning en daarmee groeide Kuala Terengganu uit tot de stad die het nu is. Het centrum met de Pasar Besar Kedai markt (open tot 18.00 uur) is zeker een bezoekje waard. De stad is bekend vanwege haar batik, koper- en zilverwaar. De kleurrijke geschiedenis van Kuala Terengganu wordt ook weerspiegeld door de typische Chinese winkelpanden, de Zainal Abdin Moskee en het ceremoniële Istana Maziah Paleis. U overnacht  in een klein dorpje nabij deze stad , genaamd  Teluk Ketapang. Hier overnacht u bij een lokale familie thuis, de beste manier om het echte leven in Maleisië te leren kennen!

Dag
5
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten

Leven als een local

Het typisch Maleise ontbijt wordt geserveerd door uw gastgezin. Hierna brengt u de dag door in Teluk Ketapang. U kunt traditioneel Maleise spelletjes spelen, een bezoek aan de markt brengen en afhankelijk van het seizoen staan er nog allerlei zaken op het programma. Bovenal is het een kennismaking met de echte cultuur en tradities van dit deel van Maleisië. U overnacht in Teluk Ketapang.

Dag
6
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Lake Kenyir

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastgezin en reist u naar het Kenyir meer. Een korte rit en na te zijn ingecheckt bij uw hotel heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag
7
Day mood:
Cultuur
Natuur
Wandeltocht

Waterval & Kruiden

In de ochtend vaart u naar Herbal Island, waar meer dan 240 verschillende soort medicinale planten worden verbouwd. De lokale gids vertelt u alles over de werking en het gebruik van deze planten. Hierna volgt een bezoek aan de indrukwekkende Lasir watervallen. Deze watervallen zijn ruim 120 meter lang en vormen meerdere niveaus. Nabij de waterval kunt u zelf ook een verfrissende duik nemen of loop naar de brug om van het spectaculaire uitzicht op de waterval te genieten. Na dit bezoek keert u weer terug naar het hotel.

Dag
8
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

De hooglanden in

Na het ontbijt verlaat u het Kenyir Meer en rijdt u naar de Cameron Highlands. Het is een van de mooiste en ongerepte routes van West-Maleisië.  De  tocht voert u langs plantages en kleine kampungs (dorpjes). Als u dichter bij de hooglanden komt, ziet u het landschap veranderen, u stijgt langzaam en als de weg omhoog kronkelt kunt u genieten van het schitterende uitzicht op de omgeving die u net heeft verlaten.  Deze Cameron Highlands liggen ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en zijn vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Dag
9
Day mood:
Cultuur
Natuur
Wandeltocht

Gunung Brinchang

Vandaag gaat u samen met een lokale gids naar de top van de Gunung Brinchang, de hoogste berg van de Cameron Highlands. De top is goed bereikbaar per jeep en de route voert u door een prachtig woud. Na een korte wandeling door het bos bereikt u het uitkijkpunt. U bevindt zich hier op 2030 meter hoogte en het uitzicht is dan ook spectaculair! Vervolgens daalt u weer af en bezoekt u een theeplantage. De lokale gids vertelt u hoe het proces in zijn werk gaat. Overnachting in de Cameron Highlands.

Dag
10
Day mood:
Natuur
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Het regenwoud van Belum

Het ontbijt gebruikt u in het hotel. Vervolgens checkt u uit en reist u verder naar het noorden, naar het Belum National park. De rit duurt ongeveer 5 uur. U rijdt zelf dus u kunt zo vaak stoppen als u wilt. Het Belum National Park is een stuk regenwoud gelegen in de gelijknamige Belum vallei. Dit bijzondere natuurgebied is een van de laatste ongerepte én onontdekte bossen van West-Maleisië.

Na bij het hotel te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
11
Day mood:
Cultuur
Natuur
Op avontuur

De jungle in

De Belum vallei is een ware schatkamer voor de natuurliefhebber en vandaag gaat u hier op ontdekkingstocht. In de ochtend maakt u een boottocht naar een traditionele nederzetting van de Orang Asli, de oorspronkelijke bevolking. Vervolgens trekt u verder te voet de jungle in. Met wat geluk ziet u hier de beroemde Rafflesia bloem in bloei. De Rafflesia is de grootste bloem ter wereld met een diameter van maar liefst 100cm. In het regenwoud ziet u ook een plaats waar zout aan de oppervlakte komt. Dit is een geliefde plek voor de Maleise bosolifant, herten, gibbons en zelfs de Maleise tijger. Ze komen allemaal naar deze plek om de kostbare mineralen op te likken. Hierna voert de route u naar een waterval in de jungle. Hier kunt u het meegenomen lunchpakket nuttigen en een verfrissende duik in het water nemen. In de middag keert u weer terug naar het hotel. Overnachting in het Belum Rainforest Resort.

Dag
12
Day mood:
Cultuur
Strand
Vliegen/Reisdag

Naar de westkust

In de ochtend checkt u uit bij het hotel. Uw reisdoel van vandaag is het eiland Penang. U rijdt er in ongeveer drie uur heen en de route voert u over de 13 kilometer lange brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Voor lokale begrippen is Penang een toeristische strandbestemming, maar voor Europese reizigers is vooral het historische Georgetown een bezoekje waard. Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden.

Dag
13
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Penang

Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melakka. Door de strategische ligging al 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. U maakt vandaag een tocht per Trishaw, de traditionele fietstaxi. De twee uur durende tocht voert u langs Fort Cornwallis, Tanung City Marina, Clan Jetties, Khoo Kongsi, het Penang State Museum en de bekende Cheong Fatt Tze Mansion. N.B. het gaat om de fietstocht, er wordt niet gestopt bij de diverse bezienswaardigheden. Overnachting in Penang. Na de fietstocht kunt u evenwel nog op eigen gelegenheid naar de diverse plaatsen reizen; de huurauto staat u ook hier nog beschikking.

Dag
14
Day mood:
Cultuur
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Penang

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker luieren bij het hotel of aan het strand. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de  indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten. U levert de huurauto in op dag 15 dus u kunt de wagen nog gebruiken om uitstapjes te maken.

Dag
15
Day mood:
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Pangkor Island

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. U rijdt terug naar het vasteland en vervolgens naar het plaatsje Lumut. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. In Lumut levert u de huurauto in en stapt u op de veerboot naar het eilandje Pangkor. De retourkaartjes voor de veerboot betaalt u ter plaatse. Deze kosten ongeveer 8 euro per persoon. De veerboot vaart u in ca. 40 minuten over naar het eiland en bij aankomst pakt u op eigen gelegenheid een taxi naar het hotel. Daar checkt u in en dan kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
16 17
Day mood:
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Onderwater
Wandeltocht
Sunrise/Sunset

Pangkor Island

Deze dagen kunt u vrij besteden. Pangkor Island is een prachtig tropisch paradijsje en u kunt hier dan ook genieten van de schitterende stranden en de rijke onderwaterwereld. Op Pangkor Island wonen ca. 25.000 mensen, het merendeel  vissers. Er zijn diverse kleine dorpjes die het bezoeken waard zijn. Ook kunt u de restanten van het V.O.C. fort nog zien. Op het eiland zijn er geen pinautomaten, dus neem voldoende contant geld mee en controleer of uw hotel credit cards accepteert.

Dag
18
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek uit Maleisië

Na het ontbijt checkt u uit en gaat u weer op eigen gelegenheid naar de haven. Hier stapt u op de veerboot naar het vasteland. Daar aangekomen staat er vervoer klaar om u naar het vliegveld van Kuala Lumpur te brengen. Hiervandaan vliegt u naar huis of naar uw volgende bestemming. Ook is het mogelijk uw verblijf op Pangkor Island te verlengen.

Prijsindicatie

Reis details

Om de reis prijsvriendelijk te houden zijn eenvoudige middenklasse hotels gekozen met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. De genoemde prijs is per persoon, incl. dagelijks ontbijt en nog excl. vlucht.
Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.995 € 1.595
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Autohuur (dag 3 t/m dag 15)
* Autohuur o.b.v. een Toyota Vios/Honda City of gelijkwaardig (incl. GPS & airco)
* Autohuur is incl. wegenbelasting, ongelimiteerde km’s, verzekering voor 1 chauffeur, vervangend vervoer.
* Beschreven excursies/entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Beschreven maaltijden

Exclusief

* Vlucht naar Maleisië
* Binnenlandse vluchten
* Niet-beschreven maaltijden
* De autohuur is exclusief brandstofkosten, parkeer- & tolgelden, verkeersboetes
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
* De autohuur is standaard gebaseerd op 1 chauffeur. Wilt u afwisselen, dan kan de verzekering uitgebreid worden naar meerdere chauffeurs. Dit dient u ter plaatse bespreken.
* Bij het in gebruik nemen van de auto, dient u uw creditcard gegevens door te geven. Het verhuurbedrijf zal deze enkel belasten in geval van incidentele kosten als schade en brandstofkosten bij inleveren.
* De huurauto’s mogen enkel in Maleisië rijden. U kunt er dus niet mee de grens over naar Thailand of Singapore.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Peninsula Highlights
Hidden
Uw ervaring telt.