Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Original Cambodja

Original Cambodja

  • De rondreis Original Cambodja is onze mooiste reis door het schitterende Cambodja. Het is een avontuurlijke, actieve en gevarieerde rondreis die u werkelijk alle bekende en ongerepte highlights van het land laat zien.

    Uw avontuur start in de hoofdstad Phnom Penh, hier ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden en de route voert u daarna de wildernis van Mondulkiri in, een prachtige streek vol watervallen, afgelegen dorpjes en ongerepte regenwouden. U bezoekt de olifanten en als het meezit ziet u de zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen in de machtige Mekong-rivier. De reis Original Cambodja geeft u een compleet beeld van het land met een gevarieerd verblijf van boutique hotelletjes tot eenvoudige homestays en ook het het reizen zelf hebben we zoveel mogelijk gevarieerd: van een excursie per cyclo, de bekende fietstaxi, tot een jeeptour en olifantentrekking en van boottochten tot een mountainbiketour; u leer het fascinerende Cambodja op meerdere manieren kennen. Kortom, een echte aanrader voor de actieve reiziger en iedereen die Cambodja écht wil ontdekken!

De Highlights
  • Maak kennis met het échte Cambodja
  • Bezoek aan de olifanten van Mondulkiri
  • Mountainbike-en bij Angkor
  • Het koninklijk paleis in Phnom Penh
  • Een jeeptour naar een afgelegen waterval
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh staat de gids voor u klaar om u naar het hotel te brengen. Hier checkt u in en  kunt u even bijkomen van de vlucht. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur

Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour per cyclo, de typische fietstaxi die hier heel populair is. U begint met een bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo Morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook ziet u het nationale museum met zijn beroemde verzameling beeldhouwwerk uit de Angkor periode. Tot slot bezoekt u Wat Phnom en het Toul Sleng Genocide museum.

Dag
3
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Mondulkiri

Vandaag checkt u uit bij uw hotel en verlaat u Phnom Penh. Het einddoel van vandaag is Mondulkiri. Een flinke, maar mooie rit van zo’n 7 á 8 uur afhankelijk van de omstandigheden op de weg.

Dag
4
Day mood:
Natuur
Sportief
Culinair genieten

Fietsen door de jungle

Na een vroeg ontbijt wacht u een prachtige fietstocht van ongeveer 20 kilometer. Dwars door het regenwoud en langs bergpaadjes fietst u naar de Romnear waterval. Hier kunt u een frisse duik nemen en daarna wordt de picknicklunch geserveerd in een van de houten huisje aan de oever van de rivier. U rijdt vervolgens per auto weer verder en u maakt een stop bij de dubbele watervallen van Bou Sraa. Ook hier kunt u weer relaxen en een duik nemen. In de namiddag keert u weer terug in Sen Monorom.

Dag
5
Day mood:
Natuur
Sunrise/Sunset

Het olifantenkamp

Na het ontbijt reist u naar het dorpje Putang. Hier wonen de olifanten en hun oppassers, mahouts genaamd. U maakt vandaag kennis met deze bijzondere manier van leven in het ongerepte regenwoud. Net voor zonsondergang beklimt u de Phnom Dak Reimon heuvel. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u bij de ondergaande zon een spectaculair uitzicht op het zogenaamde ‘Sea Forest’, zo genoemd vanwege de golvende heuvels  die op een zee lijken.

Dag
6
Day mood:
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

Naar Kratie

U verlaat vandaag Mondulkiri en u reist naar Krati. Onderweg brengt u een bezoek aan het Snoul natuurreservaat. In de namiddag komt u aan bij de homestay in Kratie waar uw gastfamilie u vriendelijk verwelkomt. U maakt hier kennis met het leven van de Khmer-bevolking en in de avond krijgt u het diner aangeboden.

Dag
7
Day mood:
Cultuur
Natuur

De dolfijnen van de Mekong

Vroeg in de ochtend gaat u op pad. U vaart met een traditionele vissersboot stroomopwaarts naar Kampi. Dit is een van de weinige plaatsen waar de met uitsterven bedreigde Mekong-dolfijnen nog gespot kunnen worden. Deze zoetwaterdolfijnen worden ook wel Irrawaddy dolfijnen genoemd. De middag kunt u vrij besteden.

Dag
8
Day mood:
Natuur
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Ratanakiri

Op het programma van deze dag staat een tocht naar Ratanakiri. Onderweg maakt u een stop bij O Russey Kandal, een op eco-toerisme gebaseerde gemeenschap, gelegen op een prachtige plek aan de rivier. Als u zin heeft kunt u hier heerlijk zwemmen. De reis gaat vervolgens verder naar Banlung. De middag kunt u hier vrij besteden.

Dag
9
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

De omgeving van Ratanakiri

Na het ontbijt bezoekt u het Yaklom-meer. Dit meer vormt een natuurlijk zwembad in een oude krater. U reist via Banlung door naar het Ta Veng district. Onderweg ziet u eeuwenoude lavavelden, waar u een korte stop maakt. Na 2 uur rijden arriveert u in het  traditionele dorpje La Ork. Hier maakt u kennis met de authentieke levenswijze van de bergstammen van Ratanakiri. Ook bezoekt u de nabijgelegen dorpjes Kala en Kres, bekend vanwege hun traditionele weverijen, gebruiken en ceremonies. In de avond keert u terug naar het Ta Veng district waar uw gastfamilie een heerlijk authentiek diner voor u heeft bereid.

Dag
10
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

Per boot & jeep

’s Ochtends geniet u samen met uw gastgezin van een Cambodjaans ontbijt. Hierna neemt u afscheid en vaart u per boot naar het dorpje Kachon. Het is een prachtige tocht door een grotendeels ongerept landschap. In Kachon bezoekt u de traditionele  begraafplaats en vervolgens reist u per boot en auto terug. Onderweg ziet u de dorpjes van twee etnische minderheden: de Chinese bevolking en de Lao-stam. De route wordt vervolgd naar Voen Sai waar u de lunch gebruikt. Na de lunch maakt u een tour per 4×4 jeep naar Banlung. Nabij Banlung bezichtigt u de Chaong waterval. Het is de grootste en mooiste waterval in de regio en via een smal paadje kunt u zelfs tot achter de waterval komen. In de droge tijd is het mogelijk te zwemmen onderaan de Chaong waterval. Tegen de avond keert u weer terug in Banlung.

Dag
11
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten

Naar Kampong Cham

Na een vroeg ontbijt vertrekt u uit Banlung. U reist eerst naar Kratie waar u de lunch gebruikt. Vervolgens gaat u door naar Kampong Cham. Onderweg bezoekt u Phnom Hanchey en de Wat Nokor tempel. Wat Hanchey is een prachtige 8e eeuwse tempel op een heuvel met uitzicht op de Mekong rivier. Wat Nokor is een fraaie tempel uit de 11e eeuw. Hierna gaat de reis verder naar de provinciehoofdstad Kampong Cham.

Dag
12
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Siem Reap

Vandaag reist u via Kampong Thom naar Siem Reap. Het is een ritje van 2 á 3 uur door het platteland van Cambodja. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en daarna kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
13
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten
Sunrise/Sunset

De tempels van Angkor

In de loop van de ochtend bezoekt u de tempels van Angkor. Een van de beste manieren om dit uitgestrekte complex te verkennen is per fiets. U start met een bezoek aan Angkor Wat, ’s werelds grootste religieuze gebouw. Bovendien is de tempel hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag
14
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

De omgeving

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Banteay Srei. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege haar fraaie decoraties. Banteay Srei is tevens het startpunt van de fietstocht van vandaag. U rijdt een prachtige route door het platteland, langs afgelegen weggetjes en pittoreske boerendorpjes. Onderweg krijgt u de lunch aangeboden bij een familie thuis. Vervolgens rijdt u door naar de Phnom Bok berg. Als u nog energie over heeft, kunt u de heuvel beklimmen. De terugreis voert u langs de onbekende Banteay Samre tempel. Deze werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen.

Dag
15
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Wandeltocht

Phnom Kulen

Vroeg in de ochtend wordt u naar het plateau van Phnom Kulen gebracht. Met zijn talloze heilige plaatsen is dit de meest vereerde berg in Cambodja. Het is tevens de plek waar koning Jayavarman II zich tot god liet uitroepen en daarmee startte het Angkor-tijdperk. Te voet en per fiets maakt u een prachtige tocht door de jungle en langs afgelegen dorpjes. U ziet de talloze schatten van Phnom Kulen, waaronder de gebeeldhouwde rivierbedding van de 1000 Lingas, een spectaculaire 30 meter hoge waterval, een pagode met liggende Boeddha en verschillende mysterieuze dierenbeelden in het oerwoud. Na de lunch bij de waterval kunt u nog even zwemmen en vervolgens daalt u per mountainbike af naar de voet van de berg. Hier staat de auto klaar om u terug te brengen naar Siem Reap.

Dag
16
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek uit Siem Reap

Na het ontbijt eindigt het programma. U kunt de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Siem Reap te gaan.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.915 € 1.515
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven excursies & entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Dagelijks ontbijt

Exclusief

* Vlucht naar Cambodja
* Lunch/diner
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De reis kan naar keuze worden gedaan op basis van standaard hotels of de luxere variant. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Original Cambodja
Hidden
Uw ervaring telt.