Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Hanoi, Halong en Sapa

11-dgs Rondreis Hanoi, Halong en Sapa

De 11-dgs Rondreis Hanoi, Halong en Sapa laat u kennismaken maken met het prachtige Noord-Vietnam. Alle highlights komen voorbij: van de eeuwenoude stad Hanoi tot het bergstadje Sapa en u maakt een schitterende cruise door Halong & Bai Tu Long Bay!

De reis start in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. U verkent de stad en vervolgens reist u af naar de Halong Bay, een prachtig natuurgebied met een smaragdgroene zee, steile rotsen en talloze eilandjes en verlaten stranden. Vanuit Halong keert u terug naar Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai, het startpunt voor een bezoek aan Sapa, gelegen in de bergen van Noord-Vietnam. In de omgeving van Sapa maakt u een fietstocht en verblijft u in de fraai gelegen Topas Ecolodge waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het berglandschap. De reis eindigt in Hanoi.

Kortom, de rondreis Hanoi, Halong en Sapa is de perfecte kennismaking met de schoonheid van Noord-Vietnam!

De Highlights
 • Prachtig Noord-Vietnam
 • Verken de historische stad Hanoi
 • Cruisen door Bai Tu Long Bay
 • Fietsen door Sapa
 • Geniet in de Topas Ecolodge
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.  U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Vanaf het vliegveld rijdt u in ongeveer een half uur naar uw hotel. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u  in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Culinair genieten

Cruisen

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Bai Tu Long Bay. U vaart naar de toeristische en de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze van boot kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek brengen aan een van de grotten of aan de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
4
Day mood:
Sportief
Relaxdagje

Bai Tu Long Bay

Na het ontbijt stapt u van de jonk over op een kleiner bootje en gaat u de Halong archipel verder verkennen. U krijgt een eigen boot met crew, dus het is een echte privé-excursie. U ziet schitterende verlaten stranden, grotten en indrukwekkende krijtrots-formaties. De lunch wordt aan boord geserveerd. Een heerlijk dagje op een van de mooiste plekjes van Vietnam. Aan het einde van de middag keert u terug naar de jonk. Diner en overnachting aan boord.

Dag
5

Boot & Trein

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. In Hanoi stapt u op de nachttrein naar Lao Cai.

Dag
6
Day mood:
Natuur

Naar Sapa

Vroeg in de ochtend, rond 05.00 uur, komt u aan in Lao Cai. Hier stapt u op de bus naar het bekende bergstadje Sapa. De rit duurt ongeveer een uur en geeft u vast een voorproefje van de schitterende omgeving vol prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen en steile rijstterrassen. Bij aankomst in Sapa checkt u in bij uw hotel en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
7
Day mood:
Sportief

Fietsen

Om 08.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Vandaag staat er een fraaie fietstocht naar de Ta Pinh Vallei op het programma. De route start grotendeels bergafwaarts en u komt langs kleine bruggetjes en beekjes waar u af en toe de fiets overheen moet tillen. Naar mate u verder de natuur in rijdt wordt het uitzicht steeds mooier. U maakt een stop bij Ma Tra, een dorpje van de Black H’mong stam. Het is een adembenemend mooie omgeving vol rijstterrassen, tuintjes tegen de indrukwekkende achtergrond van de groene bergen. In Ma Tra heeft u de gelegenheid kennis te maken met deze bergstam voordat de fietstocht verder gaat naar het dorpje Ta Pinh. Dit dorpje van de Dzao stam ligt verborgen in een van de mooiste valleien rond Sapa. U gebruikt hier de eenvoudige picknicklunch en daarna verkent u samen met de gids dit charmante dorpje. Vervolgens rijdt u terug naar Sapa waar u de rest van de middag vrij kunt u besteden.

Dag
8
Day mood:
Relaxdagje

De Ecolodge

In de ochtend stapt u op de shuttlebus van de Topas Ecolodge. Deze shuttlebus rijdt in ongeveer 45 minuten naar de lodge. Daar aangekomen checkt u in en kunt u de rest van de dag vrij besteden. Relax op het terras van de fraaie bungalow en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Indien gewenst kunt u ter plaatse nog een excursie of trekking bijboeken voor vandaag. Overnachting in het Topas Ecolodge.

Dag
9
Day mood:
Relaxdagje

In de bergen

Na het ontbijt kunt u de deze dag vrij besteden. Genieten van de omgeving en het uitzicht. Maak een mooie wandeling of doe mee met een van de interessante excursies van Topas (optioneel).

Dag
10

Terug naar Hanoi

De ochtend en middag zijn nog vrij te besteden in de Topas Ecolodge. Genieten van uitzicht op de bergen en het prachtige zwembad. Of boek ter plaatse nog een excursie bij. Een aanrader is om per kabelbaan naar de top van de Fansipan Mountain te gaan. Deze uitloper van de Himalaya is de hoogste berg van Indochina en is vanuit Sapa te bereiken. Bij helder weer heeft u hier een schitterend uitzicht op Sapa en kunt u China zien liggen. In de namiddag reist u per expresbus terug naar Hanoi. De rit duurt ca. 4-5 uur. Overnachting in Hanoi.

Dag
11
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrekken of Verlengen?

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het is mogelijk uw verblijf in Hanoi te verlengen of uit te breiden met een bouwsteen. Vanaf het vliegveld van Hanoi kunt u terug naar huis vliegen of door vliegen naar een van de andere bestemmingen binnen Vietnam.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.095 € 895
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Nachttrein Hanoi-Lao Cai (1e klasse)
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis gebaseerd op een mix van middenklasse en luxe. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Hanoi, Halong en Sapa
Hidden
Uw ervaring telt.