Paradijselijk Perhentian!

Perhentian Eilanden

De Perhentian Eilanden bestaan uit twee eilanden vlak voor de noordoostkust van het Maleisisch schiereiland: Perhentian Besar (dat groot betekent) en Perhentian Kecil (klein). U vindt er een aantal kleine resorts in diverse categorieën. De beide eilanden zijn echte tropische pareltjes die bekend staan om hun schitterende stranden en rijke onderwaterwereld. Het zijn bovenal hele rustige bestemmingen en ideaal voor huwelijksreizigers, strand- en onderwaterliefhebbers en de reiziger die rust zoekt.
U bereikt de eilanden enkel per boot en deze vertrekt vanuit het vissersdorpje Kuala Besut. Hiervandaan is het ongeveer 20 kilometer varen.De weersomstandigheden zijn vaak het meest rustig in de ochtend, dus voor een comfortabele oversteek kiest u voor een vroege boottocht. Kuala Besut ligt op een uur rijden van de stad Kota Bahru en op twee uur rijden van de stad Kuala Terengganu.
De beste tijd om de Perhentian Eilanden te bezoeken is tussen mei en oktober. De regentijd van de noordoost-moesson valt tussen november en april. In tegenstelling tot de regentijd aan de westkust kan het aan de oostkust wel behoorlijk slecht weer zijn. De meeste hotels sluiten zelfs geheel in deze periode en wij raden dan ook aan om de oostkust te vermijden en te kiezen voor een strandbestemming aan de westkust waar het in deze tijd juist goed weer is.

Inspiratie

Hieronder vindt u vast een aantal hotelaanraders voor een verblijf op de Perhentian Eilanden.

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl