Veelzijdig Penang

Penang

Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging vormt het eiland al meer dan 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Veel van de historische gebouwen zijn tegenwoordig in gebruik als stijlvolle boutique hotels. Ideaal voor een bijzonder verblijf in Georgetown!
Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar deze regio om bekend staat. Ook kunt u één van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek één van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.
Penang is door een brug verbonden met het vasteland. Daarnaast heeft Penang ook een vliegveld. De beste tijd om Penang te bezoeken is tussen november en april. De regentijd van de zuidwest-moesson valt tussen mei en oktober. Meestal merkt u hier als reiziger maar weinig van. Vaak is er enkel in de namiddag of nacht een korte hevige bui.

Inspiratie

Van strand tot klassiek, Penang heeft voor ieder wat wils. Hieronder vindt u vast onze aanraders.

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl