Tlogo Plantation Resort

Cultuur / Originals

Het Tlogo Plantation Resort is een kleinschalig hotel gelegen op een voormalige koloniale plantage in de heuvels van Centraal Java. Het resort is onlangs gerenoveerd en is de ideale plek om aan de alledaagse drukte en stress te ontsnappen.

Het resort is gebouwd rond het oorspronkelijke plantagehuis. De plantage zelf stamt uit 1838 en is opgezet door de Hollandse NV Cultuur Maatschappij met als doel het verbouwen van cacao. Het originele gebouw raakt in 1872 zwaar beschadigd bij de uitbarsting van de Merapi vulkaan en werd zodoende vervangen door het huidige plantagehuis dat in 1902 af was.

Het Tlogo Plantation Resort bestaat uit de Governor’s suites, een groot huis met 4 los te boeken slaapkamers, een aantal garden cottages. De kamers en cottages zijn ruim en beschikken over airconditioning, een eigen badkamer en een veranda met zitgedeelte. Tot de resortfaciliteiten behoren onder meer een zwembad, restaurant, biljartkamer. Daarnaast zijn er activiteiten als hiking, jeeptours en paardrijden.

Locatie: Het Tlogo Plantation Resort ligt in Salatiga, op een plantage die nog steeds in bedrijf is. In de loop der tijd werden diverse gewassen verbouwd en tegenwoordig is de plantage een mix van rubber, cacao en koffie. Salatiga ligt op ongeveer een half uur rijden van Yogyakarta. Vanwege de centrale ligging vormt het Tlogo Plantation Resort een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan onder andere de Borobudur tempel, Yogyakarta, Solo, de Prambanantempel en het DIengplateau.

faciliteiten & diensten

zwembad

restaurant

bar

airco

activiteitendesk

roomservice

wasseretteservice

bekijk kaart

Dit hotel boeken of opslaan?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl

Vergelijkbare hotels