Klotok

Natuur

De Klotok, ook wel houseboat genaamd is het ideale vervoersmiddel en verblijfplaats in één. De boot dankt zijn naam aan het geluid dat de motor maakt: klotok-klotok-klotok-klotok… De boten worden vooral gebruikt voor een bezoek aan het Tanjung Puting National Park nabij Pangkalan Bun en voor tochten over de immense Mahakam rivier in Oost-Kalimantan. De rivier vormt in deze gebieden de natuurlijke snelweg en ook de in het wilde levende dieren zoeken de rivier vaak op, waardoor u met de boot prachtige excursies kunt maken.

De accommodatie aan boord is eenvoudig. Er wordt een matras op het overkapte dek gelegd en hieroverheen plaats men een klamboe. Er is een kapitein en een matroos die tevens als kok fungeert. Het verblijf aan boord is uiteraard op basis van volpension.
Locatie: Voor een bezoek aan het Tanjung Puting National Park en de daar levende orang-oetans vliegt u eerst naar Pangkalan Bun. Hiervandaan reist u naar Kumai, het start van de Klotok. Een programma naar dit natuurreservaat duurt 3 tot 5 dagen. Voor een bezoek aan de Mahakam rivier trekt men 4-8 dagen uit.

faciliteiten & diensten

bekijk kaart

Dit hotel boeken of opslaan?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl