Galle Fort Hotel

Luxe reizen / Originals

Het Galle Fort Hotel is een zeer luxe boutique hotel. Het hotel ligt in een koloniale villa van Hollands-origine. De villa werd gebouwd in de 18e eeuw door een koopman van de V.O.C. en tijdens de Engels-koloniale tijd werd het huis gerenoveerd en uitgebreid. In 2003 werd de villa met het bijbehorende pakhuis omgebouwd tot een fraai hotel. In 2007 werd het hotel door UNESCO zelf uitgeroepen tot een ‘masterpiece of cultural heritage and conservation’.

Het Galle Fort Hotel telt 9 luxe ingerichte kamers en suites. Deze zijn ingericht met veel oog voor historisch detail en uitgerust met airco, comfortabele bedden met klamboe, kluisje, plafondventilator, telefoon, eigen badkamer en gratis WiFi. Het hotel beschikt daarnaast over een fraai zwembad met ligstoelen, een uitstekend restaurant, lobby/lounge, bar, gratis WiFi, roomservice, wasseretteservice en activiteitendesk.

 

Locatie: Het hotel ligt in het fort van Galle zelf. Het fort is door de Portugezen gesticht en daarna door de V.O.C. veroverd en uitgebouwd. Het heeft de vorm van een vijfpuntige zoals dit ook bekend is van de vestiging in Naarden en Willemstad in Nederland. De bouwstijl is dan ook Nederlands-koloniaal met witte huizen met rode daken.

faciliteiten & diensten

zwembad

restaurant

bar

airco

wifi

activiteitendesk

roomservice

wasseretteservice

bekijk kaart

Dit hotel boeken of opslaan?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl

Vergelijkbare hotels