Semenggoh Wildlife Center

Natuur

U bezoekt de orang-oetans van Semenggoh in het Semenggoh Wildlife Center, een eindje buiten Kuching. Dit opvangcentrum voor orang-oetans ligt in het 740 hectare grote Semenggoh natuurreservaat. Het centrum is opgericht in 1975 om verweesde of gewonde orang-oetans op te vangen en opnieuw uit te zetten in de vrije natuur. Ook worden orang-oetans die illegaal als huisdier hebben geleefd, voorbereid op een terugkeer in de jungle. Deze dieren leren hoe zelf voor hun eten moeten zorgen en hoe ze hun nesten maken.

Vandaag de dag is het Semenggoh Wildlife Center en de omringende jungle het thuis van niet alleen orang-oetans maar ook van Maleise honingberen, neushoornvogels, adelaars en diverse apensoorten. De meeste van deze dieren zijn gered uit gevangenschap en leven nu weer vrij in het Semenggoh natuurreservaat.

Voor de excursie Semenggoh Wildlife Center wordt u opgehaald bij uw hotel in Kuching en u reist in ongeveer  30 minuten naar het reservaat. Bij aankomst loopt u anderhalve kilometer door het regenwoud om bij de orang-oetans te komen. Hier ziet u hoe deze fascinerende dieren wordt geleerd om weer zelf in de jungle te overleven.

Deze excursie boeken of bewaren?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of wilt u deze excursie meenemen contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl