Kajakken en Orang-oetans

Avontuur

De excursie Kajakken en Orang-oetans is een aanrader voor natuurliefhebbers!

U wordt opgehaald bij uw hotel in Kuching en u bezoekt eerst de orang-oetans van Semenggoh in het Semenggoh Wildlife Center, een eindje buiten Kuching. Dit opvangcentrum voor orang-oetans ligt in het 740 hectare grote Semenggoh natuurreservaat. Het centrum is opgericht in 1975 om verweesde of gewonde orang-oetans op te vangen en opnieuw uit te zetten in de vrije natuur. Ook worden orang-oetans die illegaal als huisdier hebben geleefd, voorbereid op een terugkeer in de jungle. Deze dieren leren hoe zelf voor hun eten moeten zorgen en hoe ze hun nesten maken.

Vandaag de dag is het Semenggoh Wildlife Center en de omringende jungle het thuis van niet alleen orang-oetans maar ook van Maleise honingberen, neushoornvogels, adelaars en diverse apensoorten. De meeste van deze dieren zijn gered uit gevangenschap en leven nu weer vrij in het Semenggoh natuurreservaat.

Hierna wordt u naar de bovenloop van de Sarawak rivier gebracht. Hier peddelt u in een rustig tempo langs krijtrots-formaties en indrukwekkende bomen. De deskundige gids laat u kennismaken met enkele van de lokale kruiden, fruit en groeten van de jungle. Met wat geluk ziet u ook de vleesetende Nepenthes plant. Bij een strandje aan de rivier gebruikt u de picknicklunch en hier kunt u meteen een frisse duik nemen. De Rainforest Kayaking tocht eindigt in het dorpje Kampung Semadang. Hier staat het vervoer weer klaar om u terug naar uw hotel in Kuching te brengen.

N.B. De Kajakken en Orang-oetans is geschikt voor kinderen v.a. 10 jaar / Minimumdeelname is 2 personen / Deelnemers dienen in redelijke conditie te zijn.

Deze excursie boeken of bewaren?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of wilt u deze excursie meenemen contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl