Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Hanoi

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Hanoi in de avond...”

Dag

2

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, een kunstvorm die typerend is voor het noorden van Vietnam. De gids zorgt voor de entreekaartjes.

Dag

3

Ninh Binh

Rond een uur of 8 wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. U verlaat de stad en u rijdt zuidwaarts. Het doel van vandaag is de prachtige Ninh Binh regio. Onderweg maakt u eerst een stop bij de eeuwenoude tempels van Hoa Lu, ooit de keizerlijke hoofdstad. De gids vertelt u alles over de boeiende geschiedenis van deze tempels. Hierna gaat de reis verder naar Mount Tuong, een rustig en landelijk gebied. U maakt een ritje per ossenwagen. In een rustig tempo ziet u het leven van alledag in dit deel van Vietnam.

Na de lunch stapt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u langs de minder toeristische kanalen en waterwegen van de Trang An regio en de tocht voert u door drie grotten. Na ongeveer een uur arriveert u bij de Thung Nham pier. Hier staan fietsen klaar en via een mooie route fietst u naar Tam Coc. Onderweg maakt u nog een stop bij de Bich Dong pagode. Diner en overnachting in een guesthouse in Ninh Binh.

Highlight

“Ontdek het schitterende Ninh Binh!”

Dag

4

Halong Bay

In de ochtend vertrekt u uit Ninh Binh en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de toeristische en de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Highlight

“Zonsondergang in Halong Bay”

Dag

5

Terug naar Hanoi

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. Vanaf Hanoi vliegt u vervolgens naar Hue. Ook bij aankomst in Hue staat er natuurlijk een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag

6

Hue

Deze dag kunt u vrij besteden. Maak een mooie wandeling door Hue of bezoek de indrukwekkende keizerlijke Citadel. Dit prachtige paleis is een kopie van de verboden stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook is het een aanrader om een boottocht te maken over de Perfume River voor een bezoek aan de Thien Mu Pagode.

Dag

7

Naar Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. In de middag komt u aan bij uw hotel in Hoi An.

Highlight

“Geniet van het schitterende uitzicht vanaf de Hai Van Pass”

Dag

8

9

Aan het strand

Deze dagen kunt u vrij besteden. U verblijft aan of nabij het strand van Hoi An. U bevindt zich hier tevens op slechts enkele minuten rijden van het centrum van Hoi An.

Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen.

Dag

10

Naar Saigon

Vandaag reist u van Hoi An naar het vliegveld van Da Nang. Het is maar een kort ritje en onderweg ziet u de Marble Mountains. Dit is een berggebied met krijtstenen pieken waar aan de voet marmer gewonnen wordt. De lokale bevolking maakt de mooiste kunstobjecten van het marmer. Vanaf Da Nang vliegt u naar Ho Chi Minh City. Daar aangekomen staat er weer vervoer klaar om u naar uw hotel in het centrum van Ho Ch Minh City, het vroegere Saigon, te brengen.

Highlight

“Onderweg naar Da Nang”

Dag

11

De Cu Chi Tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruikt door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City.

Dag

12

De Mekong Delta

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Het is een rit van ca. 2,5 uur die u naar de minder toeristische plekjes van de Mekong Delta voert. Eenmaal in de delta stapt u op een lokale boot. Na een kort tochtje bereikt u het startpunt van de fietstocht. Hier springt u op de fiets en maakt u een mooie tocht over smalle paden en langs pittoreske dorpjes en plantages. Onderweg vertelt de gids u alles over het leven in de Mekong Delta. Rond de middag bent u weer terug bij de boot. Deze vaart u verder naar het plaatsje Sadec en terwijl u geniet van het uitzicht wordt de lunch geserveerd. Afhankelijk van de tijd van aankomst en uw voorkeur kunt u in Sadec nog een bezoek brengen aan een bonzai tuin, een Cao Dai tempel, een eeuwenoude pagode en/of het huis van de schrijver Huynh Thuy Le, bekend van de roman The Lover.

Na nog een korte stop bij de fruitmarkt van Sadec reist u per auto door naar de stad Can Tho.

Highlight

“Zonsondergang boven de Mekong Delta”

Dag

13

Terug naar Ho Chi Minh City

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Vervolgens maakt u een wandeling langs de lokale dorpjes en boerderijen. De bevolking is erg vriendelijk en het kan goed zijn dat u wordt uitgenodigd voor de thee in een van de dorpjes. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In de loop van de middag rijdt u terug naar Ho Chi Minh City waar u rond 17.00 uur aan zult komen.

Dag

14

Vertrek

Vandaag kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is te vertrekken. U wordt naar het Tan Son Nhat Airport van Ho Chi Minh City gebracht. Indien gewenst kunt u de reis verlengen met een strandvakantie of uitbreiden met een van de bouwstenen.

Highlight

“De skyline van Ho Chi Minh City”