Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De skyline van Hanoi”

Dag

2

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u  in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, een kunstvorm die typerend is voor het noorden van Vietnam. De gids zorgt voor de entreekaartjes.

Dag

3

Halong Bay

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de toeristische en de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek brengen aan een van de grotten of aan de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Highlight

“Cruisen langs afgelegen baaien en verlaten stranden”

Dag

4

Halong Bay

Na het ontbijt stapt u van de jonk over op een kleiner bootje en gaat u de Halong archipel verder verkennen. U krijgt een eigen boot met crew, dus het is een echte privé-excursie. U ziet schitterende verlaten stranden, grotten en indrukwekkende krijtrotsformaties. De lunch wordt aan boord geserveerd. Een heerlijk dagje op een van de mooiste plekjes van Vietnam. Aan het einde van de middag keert u terug naar de jonk. Diner en overnachting aan boord.

Dag

5

Per boot & per trein

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon in kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. In Hanoi stapt u op de nachttrein naar Lao Cai.

Highlight

“Zonsondergang in Halong Bay”

Dag

6

Sapa

Vroeg in de ochtend, rond 05.00 uur, komt u aan in Lao Cai. Hier stapt u op de bus naar het bekende bergstadje Sapa. De rit duurt ongeveer een uur en geeft u vast een voorproefje van de schitterende omgeving vol prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen en steile rijstterrassen. Bij aankomst in Sapa checkt u in bij uw hotel en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De rijstterrassen van Sapa vormen een indrukwekkend schouwspel”

Dag

7

Fietsen

Om 08.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Vandaag staat er een fraaie fietstocht naar de Ta Pinh Vallei op het programma. De route start grotendeels bergafwaarts en u komt langs kleine bruggetjes en beekjes waar u af en toe de fiets overheen moet tillen. Naarmate u verder de natuur in rijdt wordt het uitzicht steeds mooier. U maakt een stop bij Ma Tra, een dorpje van de Black H’mong stam. Het is een adembenemend mooie omgeving vol rijstterrassen, tuintjes tegen de indrukwekkende achtergrond van de groene bergen. In Ma Tra heeft u de gelegenheid kennis te maken met deze bergstam voordat de fietstocht verder gaat naar het dorpje Ta Pinh. Dit dorpje van de Dzao stam ligt verborgen in een van de mooiste valleien rond Sapa. U gebruikt hier de eenvoudige picknicklunch en daarna verkent u samen met de gids dit charmante dorpje. Vervolgens rijdt u terug naar Sapa waar u de rest van de middag vrij kunt u besteden.

Dag

8

In de bergen

In de ochtend stapt u op de shuttlebus van de Topas Ecolodge. Deze shuttlebus rijdt in ongeveer 45 minuten naar de lodge. Daar aangekomen checkt u in en kunt u de rest van de dag vrij besteden. Relax op het terras van de fraaie bungalow en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Indien gewenst kunt u ter plaatse nog een excursie of trekking bijboeken voor vandaag. Overnachting in het Topas Ecolodge.

Highlight

“Geniet van het uitzicht vanuit de Topas Ecolodge”

Dag

9

Terug naar Hanoi

Na het ontbijt kunt u de ochtend en middag vrij besteden. Maak een mooie wandeling of doe mee met een van de interessante excursies van Topas (optioneel). Rond 16.00 uur vertrekt de shuttlebus weer naar Sapa. Hier kunt u nog even rondkijken in dit leuke bergstadje. Vooral de kleurrijke markt is een bezoekje waard! Rond 18.00 uur vertrekt de bus naar Lao Cai waar u weer op de nachttrein naar Hanoi stapt. Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid. Overnachting in de trein.

Dag

10

Hanoi

Vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Hanoi. Hier staat vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag

11

Reis naar Hue

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Hier stapt u op de binnenlandse vlucht naar de stad Hue. Daar aangekomen staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Hier checkt u in. Als de tijd het toestaat maakt u in de middag een boottocht over de Parfum rivier naar de fraaie Thien Mu Pagode.

Highlight

“De keizerlijke citadel is de highlight van Hue.”

Dag

12

Hue

Deze dag kunt u vrij besteden. Maak een mooie wandeling door Hue of bezoek de indrukwekkende keizerlijke Citadel. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag

13

Naar Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. In de middag komt u aan bij uw hotel in Hoi An.

Highlight

“Onderweg naar Hoi An geniet u van het uitzicht vanaf de Hai Van Pass.”

Dag

14

15

Hoi An

Deze dagen kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen.

Dag

16

Naar Ho Chi Minh City

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Danang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Highlight

“De skyline van Ho Chi Minh City”

Dag

17

De Cu Chi Tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City. Hier bezoekt u het Reunification Palace en het Oorlogsmuseum, waar u een goed beeld krijgt van het Vietnam ten tijde van de beruchte Vietnamoorlog.

Dag

18

De Mekong Delta

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Bij Ben Tre stapt u aan boord want de beste manier om deze prachtige, waterrijke regio te ontdekken is per boot. In plaats van de meer toeristische plekjes brengt u een bezoek aan het eilandje Xuan Dong. Aangekomen op het eiland stapt u op de fiets voor een rondje over dit groene en ongerepte eiland. Het is hier nog heel rustig en u ziet nog de authentieke levenswijze van de mensen in de Mekong Delta. Na de fietstocht stapt u in een kleine sampan (boot) voor een tocht over het Vam Chua kanaal, een prachtige route door de jungle en langs verborgen watervallen. U komt helemaal tot rust in deze ongerepte natuur en de drukte van Ho Chi Minh City lijkt opeens iets uit een verre toekomst. Onderweg stopt u bij een lokaal restaurant waar u de lunch krijgt aangeboden. Na de lunch vaart u terug naar My Tho. Daar staat het vervoer klaar om u naar Can Tho te brengen. Het is een mooie rit langs de rijstvelden en dorpjes van de delta.

Dag

19

Naar Phu Quoc

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Rond 09.30 uur keert u terug in Can Tho. U checkt uit bij het hotel en u reist naar het havenstadje Rach Gia. Hier stapt u op de veerboot naar het tropische eiland Phu Quoc voor een welverdiende strandvakantie.

Highlight

“In de Mekong Delta...”

Dag

20

21

Phu Quoc Eiland

Deze dagen kunt u vrij besteden aan de stranden van Phu Quoc. Lekker zwemmen, snorkelen, genieten van een ontspannende massage, nog een extra excursie of juist gewoon helemaal niets doen: de keuze is aan u.

Dag

22

Naar Ho Chi Minh

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. In de middag wordt u naar het vliegveld gebracht waar u op de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City stapt. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Bezoek in de avond nog de avondmarkt voor de laatste souvenirs!

Highlight

“Het stadhuis van Ho Chi Minh City”

Dag

23

Vertrek

Vandaag kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is te vertrekken. U wordt naar het Tan Son Nhat Airport van Ho Chi Minh City gebracht. Indien gewenst kunt u de reis verlengen met een strandvakantie of uitbreiden met een van de bouwstenen.