Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Medan

Bij aankomst op het vliegveld van Medan staan de chauffeur en gids klaar. U verlaat het vliegveld en u rijdt naar het dorpje Bukit Lawang, gelegen in het Gunung Leuser National Park. Het is een fraaie route via de dorpjes Binjai en Kuala, waar u een stop maakt bij de kleurrijke traditionele markt. Bij aankomst in Bukit Lawang kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Bij aankomst gaat u gelijk op pad naar Bukit Lawang.”

Dag

2

De orang-oetans

Na het ontbijt maakt u een trekking door het regenwoud. U bezoekt hier de voederplaats van de orang-oetans. In Bukit Lawang werden verweesde dieren of orang-oetans die in gevangenschap zijn opgegroeid terug gezet in het regenwoud. Om deze dieren te helpen werden ze in de beginfase nog bijgevoerd. Voor u meteen een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! Hierna maakt u een trekking dieper het bos in om nog meer te genieten van dit prachtige regenwoud. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In middag keert u terug naar Bukit Lawang waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het dorpje.

Dag

3

Naar de olifanten

In de ochtend checkt u uit en verlaat u Bukit Lawang. Per jeep maakt u een fraaie tocht naar Tangkahan, een dorpje dat verder in het Gunung Leuser National Park gelegen is. De route met prachtige uitzichten, gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg maakt u stops bij één van de plantages, een schooltje, een palmoliefabriek en maakt u kennis met het echte leven in dit deel van Indonesië. In de middag komt u aan in het dorpje Tangkahan.

Highlight

“Tangkahan staat bekend om haar olifanten.”

Dag

4

Olifant- & riviersafari

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen de olifanten te wassen in de rivier. Na het wassen maakt u een rit van een uur op één van de olifanten, een prachtige belevenis die u door de rivier en het tropische regenwoud voert. Na een korte pauze drijft u vervolgens op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij de Buluh waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. In de loop van middag bent u weer terug in het dorp en wandelt u naar uw hotelletje, meteen een mooie kans om kennis te maken met de lokale bevolking.

Dag

5

Terug naar Medan

Vandaag verlaat u Tangkahan en reist u naar Medan. Onderweg komt u langs pittoreske dorpjes en diverse plantages. U maakt een stop bij de Batang Serangan rivier en u maakt ook hier kennis met  het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Dag

6

Naar Jakarta

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden voordat het tijd is naar het vliegveld te gaan. De transfer naar het vliegveld wordt voor u geregeld. Vanuit Medan vliegt u in ruim 2 uur naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Bij aankomst staat de chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Jakarta is de grootste metropool van Zuidoost-Azië.”

Dag

7

Historisch Jakarta

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar in de lobby van het hotel. Vandaag maakt u een stadstour door Jakarta. Als eerste bezoekt u de oude haven, genaamd Sunda Kelapa. Hier ziet u de traditionele Phinisi boten die nog steeds door de Indonesische archipel varen. Vervolgens bezoekt u het Fatahilliah plein, een fraai historisch deel van de stad. U kunt hier een kopje koffie gaan drinken in het bekende Café Batavia. Tot slot gaat u naar het Museum Nasional, een archeologisch en volkenkundig museum. Na deze stadstour reist u door naar Bogor. Dit rustieke plaatsje werd tot 1945 Buitenzorg genoemd. In de koloniale tijd hadden veel ambtenaren uit Jakarta hier hun buitenverblijf. Het bekendste voorbeeld hiervan is het paleis bij de tuinen van Bogor.

Dag

8

Tuinen & Theevelden

Vandaag brengt u eerst een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor. Deze tuinen zijn gesticht in 1817 en vormen nog steeds een belangrijke toeristische trekpleister. Na dit bezoek verlaat u Bogor en reist u via de Puncak Pass naar Bandung. De Puncak Pass is een mooi berglandschap vol theevelden, ideaal voor prachtige foto’s. Bij aankomst in Bandung kunt u de avond vrij besteden.

Dag

9

Bandung

Deze dag kunt u vrij besteden. Bandung heeft een leuk centrum en er is van alles te doen , de keuze is aan u. Lekker luieren bij het zwembad, breng een bezoek aan de Tangkuban Prahu vulkaan, doe een fietstocht door de stad of bezoek een theeplantage in de omgeving.

Highlight

“Original Tip: Ontdek Bandung per fiets!”

Dag

10

Per trein

U wordt ’s ochtends heel vroeg opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op een moderne trein. Er is een plaats in de 1e klasse voor u gereserveerd. De trein vertrekt rond 06.00u , de reis duurt zo’n 7-8 uur. Het is een schitterende reis die u eerst langs een fascinerend berglandschap voert en vervolgens door de laagvlakte van Midden-Java. U geniet van de uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en op de achtergrond de machtige vulkanen en bergen die u door heel Java ziet. Bij aankomst in Yogyakarta staat de chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. De rest van de (na)middag kunt u vrij besteden.

Original tip: Neem een trui of jasje mee, want de airco in de trein staat vaak behoorlijk hard aan.

Dag

11

De tempel & de stad

Na het ontbijt staat de gids klaar om u op te halen. U rijdt in ongeveer anderhalf uur naar de Borobudur. Het is een prachtige rit die u door de landelijke omgeving van Yogyakarta brengt met fraaie vergezichten op de rijstvelden en de Merapi vulkaan. Vervolgens komt u aan bij de Borobudur. Deze indrukwekkende Boeddhistische tempel heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder vulkanisch as en begroeiing. In de 18e eeuw werd de tempel herontdekt door Sir Thomas Raffles. Tegenwoordig is de Borobudur is een van de absolute highlights van Java. De tempel is gebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. Er zijn 9 etages, de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie hebben een ronde vorm. U bezichtigt de Borobudur onder leiding van een deskundige gids, die u alles over het ontstaan en de geschiedenis vertelt. Na dit bezoekt reist u weer terug naar Yogyakarta waar u een bezoek brengt aan het sultanspaleis, Kraton genaamd. Hier ziet u hoe de lokale vorsten geleefd hebben en hoe hun band was met de koloniale overheersers. Vervolgens gaat u naar de lokale markt. Een kleurrijke ervaring! Vanuit de markt loopt u naar het waterpaleis. Dit lusthof werd gebouwd in de 18e eeuw voor de toenmalige sultan. Het indrukwekkende paleis is tegenwoordige geregistreerd als werelderfgoed.

Dag

12

Naar het oosten

Vandaag verlaat u Yogyakarta weer. U rijdt naar het oosten waar u als eerste een stop maakt bij de stad Solo. Hier brengt u een bezoek aan het Kraton (sultanspaleis). Vervolgens reist u door. Onderweg ziet u dorpjes, rijstvelden, palmbossen en riviertjes. De volgende stop is de Candi Sukuh tempel. Deze bijzondere tempel is gebouwd in een totaal andere stijl dan andere tempels op Java en doet eerder denken aan een Maya tempel uit Mexico. Toch stamt deze tempel uit de 15e eeuw. Als laatste bezoekt u de Tawangmanggu waterval.
N.B. zowel bij de reis op basis van standaard hotels als bij de luxe variant verblijft u deze nacht in het Sukuh Cottage in Tawangmanggu. Het is een erg eenvoudig hotel in een prachtige omgeving.

Highlight

“De bijzondere Candi Sukuh Tempel doet denken aan Zuid-Amerika.”

Dag

13

Oost-Java

In de ochtend checkt u uit en gaat u weer op pad. Door het fraaie landschap van Oost-Java gaat de reis verder. Via de steden Kediri en Malang bereikt u in ongeveer 8 uur de Bromo vulkaan. Hier checkt u in bij uw hotel.

Highlight

“Uitzicht op het maanlandschap rond de Bromo vulkaan.”

Dag

14

De vulkaan & de plantages

Rond 03.00-04.00 wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat voor de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de Bromo en rijdt u in ongeveer 6-8 uur naar Kalibaru, een fraaie rit door een gebied met veel plantages. U ziet hier onder meer cacao-, koffie- en rubberplantages.

Dag

15

Op naar Bali

Na het ontbijt checkt u uit en vervolgt u de reis naar het oosten. Als eerste brengt u een bezoek aan een van de plantages en daarna reist u in ongeveer 2 uur naar Ketapang, het havenstadje in het uiterste oosten van Java. Hier stapt u op de veerboot naar Bali die u in een halfuurtje naar het godeneiland brengt. U komt aan in Gilimanuk en de chauffeur brengt u naar uw hotel op Bali voordat hij afscheid neemt en weer terug naar Java gaat.

Highlight

“Het uitzicht op Java vanaf Noordwest-Bali.”

Dag

16

Pemuteran

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker relaxen aan het strand of bij het zwembad en bijkomen van alle indrukken van Java. Liever wat actiever? Ga dan snorkelen bij het Menjangan Island of maak een excursie naar het West-Bali National Park.

Highlight

“Liever wat actiever? Ga dan snorkelen bij het Menjangan Island!”

Dag

17

Lovina

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en gaat u op pad. Ureist vandaag van Pemuteran naar Lovina, een korte rit van ca. anderhalf uur. Lovina is bekend vanwege haar zwarte, vulkanische stranden en de grote scholen dolfijnen die hier voor de kust voorkomen. Bij aankomst in Lovina checkt u in bij uw hotel en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Lovina staat bekend om haar zwarte stranden.”

Dag

18

Oost-Bali

Vroeg in de ochtend maakt u bij zonsopkomst een boottocht naar de dolfijnen. Bij terugkomst staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de kust van Lovina en trekt u de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. De laatste stop van vandaag is het bekende waterpaleis van Tirtagangga. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van de middag bereikt u het dorpje Sidemen, pittoresk gelegen tussen de rijstvelden van Oost-Bali.

Dag

19

De rijstvelden van Sidemen

Deze ochtend kunt u vrij besteden. Geniet van het prachtige uitzicht of maak een wandeling door de rijstvelden van Sidemen. In de vroege middag checkt u uit. Bij de receptie staat de chauffeur klaar om u naar Ubud te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden in Ubud.

Dag

20

Ubud

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het olifantenpark of een white water rafting-excursie.

Dag

21

Naar het strand

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel in Ubud en wordt u naar Jimbaran of Balangan gebracht.

Highlight

“Onderweg naar het zuiden...”

Dag

22

23

Genieten

Deze dagen kunt u vrij besteden. Heerlijk bijkomen van alle indrukken van deze boeiende reis. Geniet ‘s avonds bij een van de vele visrestaurantjes die Jimbaran rijk is of ga shoppen in het drukkere Kuta. Ook een excursie naar het tropisch eilandje Nusa Lembongan is een aanrader!

Dag

24

Vertrek uit Bali

Na het ontbijt kunt u de ochtend en eventueel middag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Deze korte transfer van 15-20 minuten is uiteraard bij de reis inbegrepen. Indien gewenst kunnen we de reis verlengen of uitbreiden.