Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Sri Lanka

Bij aankomst op het Bandaranaike International Airport staat de chauffeur voor u klaar. U rijdt in ongeveer 20-30 minuten naar de badplaats Negombo, een gezellig vissersdorpje met fraaie stranden. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De skyline van Colombo”

Dag

2

Chilaw & Kalpitiya

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en reist u naar de onbekende noordwestkust, naar het schiereiland Kalpitiya. Dit prachtige schiereiland heeft aan de ene zijde de prachtige stranden en de Indische Oceaan en aan de andere zijde de Puttalam Lagune die een thuis vormt voor talloze watervogels. Onderweg naar Kalpitiya maakt u een stop bij Chilaw. In dit stadje bezichtigt u de bekende Hindoetempel.

Dag

3

De dolfijnen van Kalpitiya

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige stranden of doe mee aan de optionele boottocht om dolfijnen te spotten.

Dag

4

Wilpattu & Anuradhapura

Vandaag verlaat u het schiereiland weer. U brengt een bezoek aan het Wilpattu National Park waar u een jeepsafari maakt om het grote wild te spotten. Vooral de kans om een luipaard te zien is in dit park relatief groot. Het park is bekend vanwege de olifanten, luipaarden, beren en andere zoogdieren. Het Wilpattu National Park bestaat uit diverse meren met daartussen uitgestrekte graslanden afgewisseld met struikgewas. Naast de genoemde zoogdieren komen hier ook diverse zeldzame vogel- en vlindersoorten voor. Na de jeepsafari gaat de reis verder naar Anuradhapura.

Dag

5

Anuradhapura

Deze dag staat in het teken van het oude Sri Lanka. In de ochtend brengt u een bezoek aan het historische deel van Anuradhapura. Tegenwoordig  is het door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. U vindt hier nog zeer goed bewaard gebleven ruïnes van de tempels en paleizen van deze bijzondere stad die tot de langst bewoonde plaatsen ter wereld behoort. Van de 4e eeuw voor Christus tot de 11e eeuw na Christus was Anuradhapura de hoofdstad van het Singalese rijk. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Ruwanweli Saya Stupa, de Thuparama dagoba en de heilige bhodi-boom. De legende wil dat deze boom 2250 jaar geleden is geplant uit een takje van de oorspronkelijke boom waaronder Boeddha zijn verlichting bereikte. Vanuit Anuradhapura reist u door naar Polonnaruwa, waar u in de omgeving zult overnachten.

Dag

6

Polonnaruwa

Vandaag bezoekt u het historische Polonnaruwa. Dit was de hoofdstad van Sri Lanka vanaf de 11e tot de 13e eeuw. Doordat de stad iets jonger is zijn de ruïnes van de tempels en paleizen beter bewaard gebleven dan die van Anuradhapura. Het Parakrama Standbeeld, Het Koninklijke Paleis, Het Vadatage, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka en het Tivanka Beeldenhuis zijn enkele van de meest interessante ruïnes van deze fraaie historische stad. De gids zorgt ter plaatse voor fietsen; u verkent het historische park vol ruïnes van tempels en paleizen per fiets.

Highlight

“De Vadatage tempel in Polonnaruwa”

Dag

7

Sigiriya

Deze dag kunt u vrij besteden: even lekker luieren bij het zwembad of juist actief op pad. U bevindt zich hier in het hart van de culturele driehoek en er is meer dan genoeg te doen. Breng een bezoek aan het Lions Rock Paleis van Sigiriya, maak een trekking langs de lokale dorpjes en rijstvelden of doe mee aan een workshop Sri Lankaans koken. Uw gids vertelt u graag over de mogelijkheden!

Highlight

“De ruïnes van het Lions Rock Paleis”

Dag

8

Naar Kandy

Vandaag reist u naar Kandy. Onderweg maakt u een stop bij de specerijentuin van Matale. Hier leert u de enorme diversiteit aan kruiden kennen die Sri Lanka al eeuwenlang bekend maakte bij de handelsreizigers uit oost en west. Na dit bezoek gaat de reis verder naar Kandy. Optioneel kunt u hier nog een korte stadstour maken met bezoek aan de Temple of the Tooth.

 

Highlight

“Kandy en de Temple of the Tooth”

Dag

9

Vertrekken of verlengen?

Na het ontbijt eindigt het programma. U wordt naar het vliegveld gebracht of naar een strandbestemming aan de westkust. Ook is het mogelijk de reis uit te breiden met een bezoek aan de paradijselijke Malediven.

Highlight

“Verleng uw reis met een bezoek aan de Malediven!”