Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De gezellige Jonker Street in Melaka”

Dag

2

Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!

Dag

3

Naar de theevelden

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel in Melaka. Er staat vervoer klaar om u naar de befaamde Cameron Highlands te brengen. Deze hoogvlakte ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Highlight

“De schitterende theevelden van de Cameron Highlands”

Dag

4

De Cameron Highlands

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker luieren rond het hotel in Engels-koloniale stijl of trek er juist op uit. Er is meer dan genoeg te doen: bezoek een van de theeplantages, de vlindertuin, aardbeienplantage of de Chinese tempel. Ook zijn er diverse wandelroutes en is er een golfcourse nabij het hotel.

Dag

5

Naar Penang

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en verlaat u de Cameron Highlands. In ongeveer 3,5 uur rijdt u naar het eiland Penang, dat u bereikt via een enorme brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Voor lokale begrippen is Penang een toeristische strandbestemming, maar voor Europese reizigers is vooral het historische Georgetown een bezoekje waard. Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden. U overnacht in een prachtig hotel, gelegen in een eeuwenoude klassieke Chinese villa.

Highlight

“Ontdek de historische van Georgetown in The Blue Mansion.”

Dag

6

7

Georgetown

Deze dagen kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging al 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals  de indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Dag

8

Naar bruisend KL

Vandaag checkt u uit en wordt u naar het vliegveld van Penang gebracht. Hier neemt u de vlucht naar KL, zoals Kuala Lumpur door de lokale  bevolking wordt afgekort. Het is een korte vlucht van ongeveer een uur. Bij aankomst in Kuala Lumpur staat er weer vervoer klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen. Ook weer een rit van ongeveer een uur, afhankelijk van het verkeer.

Highlight

“”

Dag

9

Kuala Lumpur

Deze dag kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld vormden. De torens  worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag

10

Naar het oosten

Na een vroeg ontbijt staat de chauffeur weer voor u klaar. U reist vandaag in ongeveer 4-5 uur van KL naar de oostkust. Bij de Mersing Jetty (pier)  stapt u op de boot naar het eiland Tioman.  De veerboot vertrekt rond 13.00 uur. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw luxe hotel gebracht waar u verblijft in een tree top chalet. Tioman is een tropisch paradijsje dat bekend staat om haar prachtige witte stranden en rijke onderwaterwereld.

Highlight

“Geniet aan de prachtige stranden van Pulau Tioman”

Dag

11

13

Pulau Tioman

Deze dagen kunt u vrij besteden op Pulau (eiland) Tioman. Geniet van de mooie stranden, ga snorkelen of duiken of maak een van de wandeltochten over het eiland. U verblijft hier in het luxe Japamala Boutique Resort.

Dag

14

Terug naar KL

De ochtend is vrij te besteden tot het tijd is om  naar de boot te gaan voor de oversteek naar Mersing. Daar aangekomen staat de chauffeur klaar om u weer naar Kuala Lumpur te brengen. Overnachting in Kuala Lumpur.

Highlight

“Terug naar Kuala Lumpur”

Dag

15

Vertrek uit Maleisië

Na het ontbijt is deze dag vrij te besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan. Voor uw transfer wordt uiteraard weer gezorgd.              U kunt het verblijf in Kuala Lumpur of op Tioman natuurlijk ook verlengen.

Original Tip: De check-out tijd op de laatste dag is 12.00uur. De meeste vluchten naar Europa vertrekken echter pas rond middernacht. Boek een extra nacht bij, zodat u de hele laatste dag gebruik kunt maken van uw kamer en zo optimaal van uw tijd in Kuala Lumpur kunt genieten!

Highlight

“Petaling Street in Chinatown is ideaal voor de laatste souvenirs”