Dag

1

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Bij aankomst in Maleisië reist u direct door naar Melaka.”

Dag

2

Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!

Dag

3

Naar KL

U ontbijt in het hotel en vervolgens gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Melaka. Vanaf het hotel is het een taxiritje van 15 minuten en u dient minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. We zorgen voor kaartjes voor de expressbus naar Kuala Lumpur. Hiermee reist u in ca. 2 uur naar KL, zoals Kuala Lumpur in Maleisië genoemd wordt. Bij aankomst in Kuala Lumpur gaat u op eigen gelegenheid van het busstation naar het hotel.

Highlight

“Ontdek het bruisende Kuala Lumpur.”

Dag

4

Bruisend KL

Deze dag kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld vormden. De torens worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag

5

De jungle in

Vandaag reist u naar het hart van het Taman Negara National Park. U reist vanuit Kuala Lumpur met een gedeelde transfer naar de pier van Kuala Tembeling. Het is een mooie rit van ongeveer 5-6 uur waarbij het eerste over de snelweg gaat en het tweede deel over kleinere weggetjes langs bossen en kleine dorpjes. Zodra u de snelweg verlaat ziet u de natuur steeds wilder en weelderiger worden. Kuala Tembeling is het vertrekpunt voor de boot naar het jungle resort. Er is verder niet veel in Kuala Tembeling, u kunt er hoogstens wat kleine snacks kopen bij de stalletjes. (Original Tip: neem zelf wat snacks en broodjes mee vanuit Kuala Lumpur.) De boottocht naar het jungle resort duurt afhankelijk van het weer en de omstandigheden ongeveer 2-3 uur.

Dag

6

Taman Negara National Park

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. Via het resort kunt u talloze excursies boeken als jungle trekkings, ’s werelds langste boomtoppentour (canopywalk), nachtelijke jungletochten, boottochten, een bezoek aan de lokale Orang Asli bevolking of het verkennen van nabijgelegen grotten.

Highlight

“Het ongerepte regenwoud van het Taman Negara National Park”

Dag

7

De bergen in

Na het ontbijt verlaat u Taman Negara. Er staat vandaag een gedeelde transfer naar de befaamde

Cameron Highlands op het programma, een mooie rit van ongeveer 5 uur. U ziet het landschap veranderen, u stijgt langzaam en als de weg omhoog kronkelt kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het regenwoud dat u net heeft verlaten.  Deze Cameron Highlands liggen ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en zijn vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Highlight

“De golvende theevelden van de Cameron Highlands”

Dag

8

De hooglanden

Deze dag kunt u vrij besteden in de Cameron Highlands. Lekker luieren rond het hotel in Engels-koloniale stijl of trek er juist op uit. Er is meer dan genoeg te doen: bezoek een van de theeplantages, de vlindertuin, aardbeienplantage of de Chinese tempel. Ook zijn er diverse wandelroutes en is er een golfcourse in de omgeving.

Dag

9

Een bijzonder regenwoud

U ontbijt in het hotel in de Cameron Highlands en na te zijn uitgecheckt, gaat u weer op pad. Er wordt voor een privétransfer naar het Royal Belum Rainforest gezorgd. De rit duurt ongeveer 4 uur. Het Belum National Park is een stuk regenwoud gelegen in de gelijknamige Belum vallei. Dit bijzondere natuurgebied is een van de laatste ongerepte én onontdekte bossen van West-Maleisië. U maakt hier een fraaie boottocht en u bezoekt een dorpje van de Orang Asli, van de Jahai-stam, de oorspronkelijke bevolking van dit deel van het land.

Highlight

“Waterval in het Belum National Park”

Dag

10

Het regenwoud van Belum

Deze dag kunt u weer vrij besteden. Lekker luieren of een frisse duik in de rivier. Wilt u wat meer actie dan zijn er via het hotel allerlei excursies en activiteiten te boeken zoals kajakken, jungletrekkings, cruises, rafting, vissen en vogelspotten.

Dag

11

Naar de Parel van de Oriënt

In de ochtend checkt u uit bij het hotel. Uw reisdoel van vandaag is het eiland Penang. Per privétransfer rijdt u er in ongeveer drie uur heen en de route voert u over de 13 kilometer lange brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd.  Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden.

Highlight

“Georgetown is de hoofdstad van het eiland Penang.”

Dag

12

13

Penang

Deze dagen kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging vormt Penang al meer 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de  indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Dag

14

Vertrek uit Penang

Na het ontbijt eindigt het programma. U kunt de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan. De transfer naar het vliegveld is inbegrepen. Indien gewenst kunt u de reis op Penang verlengen of uitbreiden met een strandvakantie op het nabijgelegen eiland Langkawi. Informeer naar de mogelijkheden!

Highlight

“Verleng uw reis met een verblijf op Langkawi.”