Dag

1

Aankomst in Jakarta

Bij aankomst in Jakarta staat de chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden. U verblijft in een mooi en gunstig gelegen hotel in een familiesuite met 2 slaapkamers. In de omgeving vindt u diverse shopping malls en natuurlijk beschikt het hotel over een mooi zwembad.

Highlight

“Bij aankomst eerst even lekker bijkomen bij het zwembad...”

Dag

2

Ontdek Jakarta

De ochtend kunt u vrij besteden: even lekker bijkomen van de lange vlucht of ontdek alvast de omgeving van het hotel. In de vroege middag wordt u bij de receptie opgehaald door de gids en maakt u een leuke stadstour door Jakarta. U bezoekt eerst het Monas. Deze 132 meter hoge toren is gebouwd om de onafhankelijkheidstrijd van Indonesië te herdenken. Vanaf het observatiedek heeft een schitterend uitzicht op de skyline van deze miljoenenstad. Hierna gaat u naar de oude haven, Sunda Kelapa genaamd. Het is een fascinerend gezicht om te zien hoe de Phinisi’s, de houten boten, nog steeds met de hand geladen en gelost worden. Tot slot brengt u een bezoek aan het Museum Bahari. Dit museum ligt in de oude pakhuizen van de V.O.C. en u leert hier alles over de rijke historie van de haven Jakarta en de vele soorten schepen die hier door eeuwen naar toe voeren om specerijen te halen. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag

3

Taman Mini Indonesia

Vandaag brengt u een bezoek aan Taman Mini Indonesia Indah. Het is een mooi park waarin de markante gebouwen en tempels vanuit heel Indonesië zijn nagebouwd. U ziet de longhouses uit Borneo, de bouwstijl van Tanah Toraja en zelfs de Borobudur en Prambanan tempels zijn er nagebouwd. Een prachtige kennismaking met Indonesië en een echte aanrader voor jong en oud!

Dag

4

Safari Park Bogor

In de ochtend verlaat u Jakarta en rijdt u landinwaarts. Via Bogor reist u naar Sukabumi. In Bogor brengt u een bezoek aan het Safari Park. Deze mooie dierentuin richt zich vooral op het behoud van dieren die met uitsterven bedreigd worden. Naast Indonesische dieren zijn er ook leeuwen, tijgers, beren en giraffen. Na dit bezoekt rijdt u in ongeveer 3 uur door naar Sukabumi.

Highlight

“DE ORANG-OETANS KOMEN IN INDONESIË NOG IN HET WILD VOOR OP SUMATRA EN KALIMANTAN.”

Dag

5

Sukabumi

Deze dag kunt u vrij besteden. Sukabumi is een rustig plaatsje in een prachtige, landelijke omgeving. Het is een wat koeler en hoger gelegen gebied met bergen, vulkanen en rijstvelden. U kunt hier heerlijk een dagje niks doen of mooie wandelingen maken door de omgeving.

Highlight

“De uitgestrekte rijstvelden van Java...”

Dag

6

Naar Bandung

Na het ontbijt checkt u uit en verlaat u Sukabumi. U maakt een mooie tocht door het landelijke Java naar de stad Bandung. Bij aankomst checkt u in bij het hotel. In de middag haalt de gids u op gaat u naar de Angklung Ujo muziekschool. Deze school werd oorspronkelijk opgericht om muziekles te geven aan weeskinderen. Tegenwoordig zijn het niet meer alleen weeskinderen die hier de traditionele Javaanse muziekinstrumenten en dansen leren. Ze voeren voor de gasten een prachtige show op!

Highlight

“Breng een bezoek aan de Angklung Ujo muziekschool”

Dag

7

Bandung

Deze dag kunt u vrij besteden: lekker luieren bij het zwembad of juist actief op pad. Bandung is een gezellige stad met nog veel koloniale invloeden en gebouwen. U vindt er talloze leuke winkels, restaurantjes en diverse shopping malls. Zijn uw kinderen al wat ouder, dan is het mogelijk een mooie fietstocht door Bandung te maken. Informeer bij uw gids naar de mogelijkheden!

Highlight

“HET GEBIED ROND BANDUNG STAAT BEKEND OM ZIJN THEEVELDEN”

Dag

8

Per trein

U wordt ’s ochtends heel vroeg opgehaald bij uw hotel naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op een moderne trein. Er is een plaats in de 1e klasse voor u gereserveerd. De trein vertrekt rond 06.00u, de reis duurt zo’n 7-8 uur. Het is een schitterende reis die u eerst langs een fascinerend berglandschap voert en vervolgens door de laagvlakte van Midden-Java. U geniet van de uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en op de achtergrond de machtige vulkanen en bergen die u door heel Java ziet. Bij aankomst in Yogyakarta staat de chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. De rest van de (na)middag kunt u vrij besteden. U overnacht in Hotel The Phoenix, een prachtig viersterren hotel in koloniale stijl. Dit hotel heeft geen familiekamers, dus er worden 2 aparte kamers voor u geboekt met de preferentie voor een tussendeur.

Highlight

“ORIGINAL TIP: NEEM EEN TRUI OF JASJE MEE, WANT DE AIRCO IN DE TREIN STAAT VAAK BEHOORLIJK HARD.”

Dag

9

De Borobudur

Vandaag gaat u naar de Borobudur. Het is een rit van ongeveer anderhalf uur langs een gebied vol rijstvelden dat gedomineerd wordt door de machtige Merapi vulkaan. U brengt een bezoek aan de tempel zelf. Deze indrukwekkende Boeddhistische tempel heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder vulkanisch as en begroeiing. In de 18e eeuw werd de tempel herontdekt door Sir Thomas Raffles. Tegenwoordige is de Borobudur een van de absolute highlights van Java. De tempel is gebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. Er zijn 9 etages, de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie hebben een ronde vorm. Na het bezichtigen van de Borobudur, uiteraard onder leiding van een deskundige gids, reist u verder naar Yogyakarta.

Optioneel: Breng ’s avonds een bezoek aan een Ramayana voorstelling. De dansers en danseressen brengen dit eeuwenoude spannende verhaal op spectaculaire wijze tot leven. Na de voorstelling staat het dinerbuffet voor u klaar. 

Dag

10

Naar het oosten

Na het ontbijt verlaat u Yogyakarta weer en reist u naar het oosten. Onderweg brengt u een bezoek aan het Kraton van Solo. Een kraton is het paleis van de sultan en tegenwoordig kan dit paleis bezichtigd worden. Vervolgens gaat u verder naar Tawangmanggu waar u de gelijknamige waterval bezoekt. Bij deze waterval woont een apenfamilie. De rit eindigt in het plaatsje Sukuh. Hier verblijft u in een familiecottage in het leuke middenklasse hotel Sukuh Cottages.

Highlight

“BIJ DE WATERVAL VAN TAWANGMANGU WOONT EEN APENFAMILIE.”

Dag

11

Naar Malang

In de ochtend verlaat u Sukuh en reist u via Kediri naar Malang. Het is een fraaie route langs rijstvelden, dorpjes, bossen en riviertjes. Dit is de langste reisdag van het programma. Als de tijd het toelaat kunt u een stop maken bij een koffieplantage. Naast de normale koffie wordt in deze streek ook de beroemde  Kopi Luwak geproduceerd, de duurste koffie ter wereld. De rit eindigt in Malang, een rustig gelegen bergstadje.

Dag

12

Naar de Bromo

De ochtend kunt u vrij besteden: neem een lekkere duik in het zwembad of verken het centrum van Malang, een leuk stadje met van oudsher veel Nederlandse invloeden. In de middag reist u richting de Bromo, de bekendste vulkaan van Java. U overnacht hier in het Lava View Hotel in een familiekamer. Het is een erg eenvoudig hotel, maar de ligging is schitterend: vanaf het hotel heeft u een vrij uitzicht op de Bromo.

Highlight

“IN MALANG ZIJN DE KOLONIALE INVLOEDEN NOG ZICHTBAAR.”

Dag

13

De Bromo

Rond 03.00-04.00 wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat voor de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is, gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Afhankelijk van uw vlucht, kunt u de rest van de ochtend vrij besteden tot het tijd is te vertrekken. U rijdt vanaf de Bromo in ongeveer 2-3 uur naar het vliegveld van Surabaya. Hiervandaan vliegt u naar Bali, waar bij aankomst een chauffeur klaar staat om u naar Ubud te brengen.

Highlight

“DE INDRUKWEKKENDE ZONSOPKOMST BOVEN DE BROMO-VULKAAN!”

Dag

14

15

Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Ontdek waarom Ubud zo populair is: u kunt er prachtige wandelingen maken, heerlijk fietsen en zoekt u wat meer actie dan is onze rafting-excursie zeker een aanrader!

Ubud staat daarnaast bekend als het culturele hart van Bali. U vindt er talloze tempels, de mooiste rijstvelden en indrukwekkende dansvoorstellingen. In de dorpjes rond Ubud zijn er veel lokale ambachten als zilversmeden, houtsnijwerk en beeldhouwers. Veel van hun producten komen op de gezellige markt van Ubud terecht.

Dag

16

Naar het strand

Vandaag verlaat u Ubud en reist u naar Zuid-Bali. Het is een korte rit van ongeveer een uur. Na te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag

17

19

Sanur

Deze dagen kunt u vrij besteden aan het strand van Sanur, een gezellige badplaats in het zuiden van Bali. Niet supertoeristisch, maar wel meer dan genoeg goede restaurantjes en een leuk centrum. Vanuit Sanur kunt u bovendien nog talloze uitstapjes maken als bijvoorbeeld fietsen, rafting, zwemmen met dolfijnen, een bezoek aan het oosten van Bali of een dagje naar het tropische eiland Nusa Lembongan.

Dag

20

Vertrekken of verlengen

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden totdat het tijd is naar het vliegveld te gaan. De transfer naar de airport is uiteraard bij de reis inbegrepen. Uitchecken is normaliter om 12.00u. Vertrekt u pas laat op de dag dan is het prettig om uw kamer aan te houden. Informeer naar de mogelijkheden! Daarnaast is het natuurlijk mogelijk uw verblijf in Sanur te verlengen of uw reis uit te breiden met extra bestemmingen.

Highlight

“Vertrekken of verlengen?”