Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden. Duik Hanoi in en verken vast de omgeving van het hotel of kom juist even rustig bij van de vlucht.

Highlight

“De skyline van Hanoi”

Dag

2

Verken Hanoi

Deze dag kunt u vrij besteden in Hanoi. Verken het gezellige oude centrum of breng een bezoek aan het Ho Chi Minh complex. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, een kunstvorm die typerend is voor het noorden van Vietnam. De entreekaartjes zijn inbegrepen.

Dag

3

Halong Bay

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de toeristische en de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek brengen aan een van de grotten of aan de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Highlight

“Cruisen door Halong Bay”

Dag

4

Terug naar Hanoi

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon in kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen, waar u rond 17.00 uur aankomt.

Dag

5

Ky Son

U verlaat vandaag Hanoi weer voor een bezoek aan Ky Son in de Red River Delta. Onderweg stopt u bij een familieboerderij waar taugé verbouwd wordt. Bij aankomst in Ky Son wordt u verwelkomd in het traditionele huis waar u zult verblijven, het Moon Garden House. Na een welkomstdrankje en een korte rondleiding geniet u van een vers bereide lokale lunch. Na de lunch verkent u het dorp. Dit kan naar keuze te voet of op de fiets. Ky Son is een pittoresk dorpje op het platteland waar men nog op traditionele wijze leeft. Een prachtige kennismaking met het oude Vietnam. In het dorp leert u de lokale families kennen en als u het leuk vindt kunt u meehelpen met bijvoorbeeld het oogsten of vissen. In de avond kunt u genieten van een authentiek kruidenbad voordat het diner wordt geserveerd.  U overnacht in het Moon Garden House.

Dag

6

Naar Hue

In de vroege ochtend kunt u meedoen aan een Tai Chi sessie met uw gastheer. Na het ontbijt maakt u een fietstocht door de omgeving. U ziet enkele fraaie tempels en pagodes en u kunt de lokale boeren helpen in de rijstvelden. Terug bij uw gastgezin is er voor de liefhebber een kookworkshop. Na de lunch is de middag vrij te besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Hier neemt u een korte binnenlandse vlucht naar de stad Hue in Centraal-Vietnam. Bij aankomst in Hue staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag

7

Hue & De Citadel

Na het ontbijt bezoekt u de Thanh Toan brug en ziet u het plattelandsleven rond Hue. U bezoekt een lokale markt, altijd een goede manier om het echte lokale leven te leren kennen! Vervolgens keert u terug naar het centrum van Hue en onderweg ziet u de imposante graven van keizer Tu Duc. Na de lunch brengt u samen met een gids een bezoek aan de indrukwekkende Citadel van Hue. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dit bezoek wordt gevolgd door een cruise over de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagode. Aan het einde van de middag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

Highlight

“De keizerlijke Citadel van Hue”

Dag

8

Naar Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. Vervolgens komt u langs de Marble Mountains, een berggebied met krijtstenen pieken waar aan de voet marmer gewonnen wordt. De lokale bevolking maakt de mooiste kunstobjecten van het marmer. Tevens vindt u aan de voet van de bergen een religieuze locatie uit de tijd van de Chams. De lunch gebruikt u onderweg.  In de middag komt u aan bij uw hotel in Hoi An.

Highlight

“Geniet tijdens de rit naar Hanoi van het uitzicht bij de Hai Van Pass”

Dag

9

Fietstocht

Vandaag maakt u een mooie fietstocht naar het dorpje Tra Que. Ontdek hoe de lokale bevolking  hier woont  en werkt. Het is een fraaie route langs organische groenten- en kruidentuintjes. Als u het leuk vindt kunt u zelfs meedoen met de werkzaamheden. Na de tocht door de tuintjes komt u terug bij het startpunt waar u wordt verwend met een authentieke kruiden-voetmassage en hierna volgt een kooksessie met verschillende lokale gerechten. Na de lunch te hebben genoten fietst u terug naar Hoi An.

 

Original Tip: Indien gewenst kan het fietsen vervangen worden door een autorit.

Dag

10

Hoi An

Deze dag kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen.

Dag

11

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden totdat het tijd is naar het vliegveld van Danang te gaan. De chauffeur brengt u weg en u stapt op het vliegtuignaar Ho Chi Minh City. Bij aankomst in Ho Chi Minh, dat ook nog wel Saigon wordt genoemd, staat er weer vervoer klaar om u naar uw hotel in het centrum te brengen.

Highlight

“De skyline van Ho Chi Minh City”

Dag

12

De Vietnamoorlog

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City.

Dag

13

De machtige Mekong-delta

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Bij My Tho stapt u aan boord want de beste manier om deze prachtige, waterrijke regio te ontdekken is per boot. In plaats van de meer toeristische plekjes brengt u een bezoek aan het eilandje Xuan Dong. Aangekomen op het eiland stapt u op de fiets voor een rondje over dit groene en ongerepte eiland. Het is hier nog heel rustig en u ziet nog de authentieke levenswijze van de mensen in de Mekong Delta. Na de fietstocht stapt u in een kleine sampan (boot) voor een tocht over het Vam Chua kanaal, een prachtige route door de jungle en langs verborgen watervallen. U komt helemaal tot rust in deze ongerepte natuur en de drukte van Ho Chi Minh City lijkt opeens iets uit een verre toekomst. Onderweg stopt u bij een lokaal restaurant waar u de lunch krijgt aangeboden. Na de lunch vaart u terug naar My Tho. Daar staat het vervoer klaar om u naar Can Tho te brengen. Het is een mooie rit langs de rijstvelden en dorpjes van de delta.

Highlight

“Op de Mekong-delta...”

Dag

14

Naar het strand

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Rond 09.30 uur keert u terug in Can Tho. U checkt uit bij het hotel en u reist naar het havenstadje Rach Gia. Hier stapt u op de veerboot naar het tropische eiland Phu Quoc voor een welverdiende strandvakantie.

Dag

15

17

De stranden van Phu Quoc

Deze dagen kunt u vrij besteden aan de stranden van Phu Quoc. Lekker zwemmen, snorkelen, genieten van een ontspannende massage, nog een extra excursie of juist gewoon helemaal niets doen: de keuze is aan u.

Dag

18

Vertrek uit Vietnam

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is te vertrekken. U wordt naar het vliegveld gebracht waar u op de binnenlandse vlucht naar Ho Ci Minh City stapt. Vanuit Ho Chi Minh vertrekt uw vlucht naar huis. Indien gewenst is het mogelijk uw reis te verlengen op het eiland Phu Quoc of met een paar dagen in Ho Chi Minh City.

Highlight

“Waterval in het binnenland van Phu Quoc”