Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Welkom in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“In de verte ziet u Kuala Lumpur liggen”

Dag

2

Fietsen

Vandaag maakt u een fietstocht door Melaka, de ideale excursie om het onbekende deel van Melaka te leren kennen. Per mountainbike verkent u de buitenwijken, de kampungs en plantages van Melaka.

U wordt bij uw hotel opgehaald. In tegenstelling tot de meeste excursie Melaka gaat u bij de excursie Melaka by Bike  niet naar het historische centrum, maar juist naar de rand van de stad. Hier maakt u onder leiding van de deskundige gids u kennis met het echte leven van de bevolking van Melaka. Een prachtige rit van 2-3 uur door een fraai landschap van kampungs en plantages.

De middag is vrij te besteden.

 

N.B. Dit is een gedeelde excursie in kleine gezelschappen.

Dag

3

Naar KL

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en verlaat u Melaka weer. U rijdt terug naar Kuala Lumpur, waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. In Kuala Lumpur, door de lokale bevolking ook wel KL genoemd, vindt u leuke marktjes, talloze restaurantjes en grote shoppingmalls. Breng ook zeker een bezoek aan Petaling Street in Chinatown.

Highlight

“ONTDEK DE GEZELLIGE PETALING STREET IN CHINATOWN”

Dag

4

Vuurvliegjes & grotten

Vandaag maakt u een excursie naar de vuurvliegjes van Kuantan. De excursie start met een bezoek aan de Batu Caves. Deze grotten & tempels vormen het belangrijkste hindoeistische heiligdom van Maleisië. Via 272 treden bereikt u het altaar van de god Subaramanian. Vervolgens gaat de reis door naar het Kuala Selangor Nature Park. Hier maakt u een wandeling door de mangrovebossen. De volgende stop is bij Bukit Melawati, het voormalige Fort Altingsburg. Dit fort ligt op een strategisch punt met een fraai uitzicht op de Straat van Melaka. Als de zon ondergaat arriveert u in een vissersdorpje waar een seafood-dinner voor u klaar staat (incl.).  Hierna vaart per sampan met een ervaren roeier de mangrovebossen in. In dit gebied vindt één van de grootste vuurvliegjeskolonies ter wereld. Omringd door de donkere hemel en eindeloze stilte vaart u langs de oevers. De kleine flikkerende lichtjes tussen de mangrovebomen zijn talloze vuurvliegjes, die dit betoverende lichteffect geven. Een onvergetelijk schouwspel! Laat in de avond keert u weer terug in uw hotel in Kuala Lumpur.

Dag

5

Streetfoodtour

Vandaag maakt u een halfdaagse wandeltour door de stad. De gids laat u de vele kanten van het veelzijdige Kuala Lumpur zien. Van hoge wolkenkrabbers tot de oude chinese warenhuizen. U bezoekt tevens een moskee en een tempel. Onderweg stopt u regelmatig bij eetstalletjes om de snacks te proeven die populair zijn bij de lokale bevolking. Na de wandeling keert u terug naar het hotel en daar is de rest van de dag vrij te besteden.

 

 

N.B. Dit is een gedeelde excursie in kleine gezelschappen.

Highlight

“Genieten in Kuala Lumpur”

Dag

6

De Jungle in

Na het ontbijt ontmoet u de medewerker van het autoverhuurbedrijf. Samen handelt u het papierwerk af, dus houdt u paspoort, rijbewijs en creditcard bij de hand. Er wordt gezorgd voor een ruime auto, die voorzien is van alle gemakken als navigatie en indien nodig ook baby- en/of kinderzitje.  Vervolgens reist u door naar Kuala Tahan. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Kuala Gandah Elephant Sanctuary dat op de route ligt. Eenmaal in Kuala Tahan neemt u de veerboot naar de overkant (excl., ter plaatse te betalen) en daar vindt u het Mutiara Taman Negara Resort.

 

Uw verblijf is inclusief de Taman Negara Escapade, een excursiepakket voor 2 dagen. Op dag 1 maakt u een nachtelijke jungletrekking en op dag 2 doet u de Canopy Walk door de boomtoppen en maakt u een trekking naar Tersek Hill en Lubok Simpon.

Highlight

“DE JUNGLE VAN TAMAN NEGARA”

Dag

7

De Canopy tour

Deze dag kunt u vrij besteden. Via het resort kunt u talloze excursies boeken als jungle trekkings, ’s werelds langste boomtoppentour (canopywalk), nachtelijke jungletochten, boottochten, een bezoek aan de lokale Orang Asli bevolking of het verkennen van nabijgelegen grotten.

 

Uw verblijf is inclusief de Taman Negara Escapade, een excursiepakket voor 2 dagen. Op dag 1 maakt u een nachtelijke jungletrekking en op dag 2 doet u de Canopy Walk door de boomtoppen en maakt u een trekking naar Tersek Hill en Lubok Simpon.

Dag

8

De Highlands

In de ochtend checkt u uit het hotel en rijdt u zelf naar de Cameron Highlands. U ziet het landschap veranderen, u stijgt langzaam en als de weg omhoog kronkelt kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het regenwoud dat u net heeft verlaten.  Deze Cameron Highlands liggen ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en zijn vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Highlight

“DE THEEVELDEN VAN DE CAMERON HIGHLANDS”

Dag

9

De Gunung Brinchang

Vandaag maakt u een excursie naar de Gunung Brinchang, de hoogste berg van de Cameron Highlands. Het is een mooie tocht per jeep en onderweg geniet u van het prachtige uitzicht over de theeplantages. De Gunung Brinchang is de hoogste berg in Azië waarvan de top per auto bereikt kan worden. Op heldere dagen is het uitzicht spectaculair. Vanaf de top maakt u een wandeling door een bijzonder bos: het Mossy Forest. Dit bos dankt zijn naam aan het mos dat de bomen helemaal bedekt. Uw gids vertelt onderweg alles over de flora & fauna en het medicinale gebruik van de planten en kruiden die hiervandaan komen. Op de terugweg naar het hotel maakt u nog een stop bij een theeplantage.

Highlight

“HET MOSSY FOREST”

Dag

10

Naar Penang

Vandaag verlaat u de Cameron Highlands en reist u door naar de noordwestkust van Maleisië. Het einddoel is eiland Penang dat per brug te bereiken is. U reist met een eigen auto, dus u kunt onderweg nog tal van stops maken. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan het orang-oetan eiland van Bukit Merah. Bij aankomst in Georgetown checkt u in bij het hotel.

Dag

11

Kooklessen

Het eiland Penang wordt gezien als het culinaire centrum van Maleisië. De gerechten zijn een mix van Maleise, Indiase en de Thaise keuken. Kortom, de perfecte locatie voor een kookworkshop! Onder begeleiding van een deskundige chef leert u de geheimen van de Maleise kookkunst, met lokale favorieten zoals Nasi Lemak, Assam Laksa en Chicken Tandoori. De ochtend begint met een wandeling langs de kruidentuintjes. Hierna gaat u naar de locatie van de workshop en gaat u aan de slag. De lunch wordt geserveerd in het paviljoen en bestaat uiteraard uit uw eigen creaties!  In de middag keert u weer terug naar het hotel.

Dag

12

Op Penang

Deze dag is vrij te besteden in Georgetown. Ga lekker een dagje naar het strand of bezoek de bezienswaardigheden van het eiland. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Veel van de historische gebouwen zijn tegenwoordig in gebruik als stijlvolle boutique hotels. Ideaal voor een bijzonder verblijf in Georgetown! Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar deze regio om bekend staat. Ook kunt u één van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek één van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Highlight

“De fraaie Kek Lok Si Tempel”

Dag

13

Een bijzonder woud

Vandaag verlaat u Penang weer. U reist naar het Belum Rainforest. De rit duurt ongeveer 3 uur. U rijdt zelf dus u kunt zo vaak stoppen als u wilt. Het Belum National Park is een stuk regenwoud gelegen in de gelijknamige Belum vallei. Dit bijzondere natuurgebied is een van de laatste ongerepte én onontdekte bossen van West-Maleisië.

Highlight

“In Belum groeit DE RAFFLESIA, 'S WERELD GROOTSTE BLOEM”

Dag

14

Belum Rainforest

Vandaag maakt u een boottocht door het natuurreservaat. Geniet van de ongerepte natuur. Onderweg maakt u een lichte trekking en bezoekt een van de Orang Asli-dorpjes. De Orang Asli zijn de oorspronkelijke bewoners van Maleisië en leven nog op traditionele wijze. Met wat geluk ziet u tevens de Rafflesia, ‘s werelds grootste bloem met een diameter van wel 1 meter! Tot het wildlife van Belum behoren onder meer diverse apensoorten, de maleise tapir, de maleise beer, olifanten en talloze tropische vogels. Overnachting in het Belum Rainforest Resort.

 

N.B. Dit is een gedeelde excursie die wordt georganiseerd door het hotel.

Dag

15

Kota Bahru

Na het ontbijt gaat u weer op pad. U reist vandaag door naar Kota Bahru, waar u verblijft in het Pasir Belanda Resort. Dit is een mooie rit van ongeveer 3-4 uur. Bij aankomst checkt u in en daarna is de dag vrij te besteden.

Highlight

“Onderweg door Maleisië”

Dag

16

Het dorpsleven

Deze dag is vrij te besteden. Via het hotel kunt u extra excursies bijboeken, zoals een fietstocht, wandelingen, een kookworkshop, kajakken en meer. Beleef het echte Maleisië op traditionele wijze.

Dag

17

Naar het strand

Na het ontbijt verlaat u het Pasir Belanda U reist vandaag door naar de oostkust, naar Kuala Besut Jetty. U levert hier de auto weer in. Vanuit Kuala Besut jetty vertrekt de veerboot naar de Perhentian Islands. Perhentian betekent letterlijk: ‘een plaats om te stoppen’ en dat is precies wat deze eilanden waren voor de handelaren die eeuwen geleden van China naar het Maleisisch schiereiland reisden.

U vaart naar de Perhentian Eilanden, waar u zult overnachten.

Highlight

“DE PRACHTIGE STRANDEN VAN DE PERHENTIAN EILANDEN”

Dag

18

20

Tropisch genieten

Deze dagen zijn vrij te besteden. Heerlijk genieten van zon, zee en strand op een van de mooiste plekjes van Maleisië!

Dag

21

Vertrek

In de loop van de middag vaart u van Perhentian Island terug naar het vasteland. Hier staat een transfer klaar om u naar het vliegveld van Kuala Terengganu te brengen. U vliegt naar Kuala Lumpur om daar aansluitend door te reizen naar huis.

Highlight

“ONVERGETELIJK MALEISIË”