Dag

1

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh staat de gids voor u klaar om u naar het hotel te brengen. Hier checkt u in en  kunt u even bijkomen van de vlucht. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Het koninklijk paleis van Phnom Penh”

Dag

2

Phnom Penh per cyclo

Vandaag maakt u een stadstour per cyclo, de typische fietstaxi die hier heel populair is. U begint met een bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook ziet u het nationale museum met zijn beroemde verzameling beeldhouwwerk uit de Angkor periode. Tot slot bezoekt u de Wat Phnom tempel en het aangrijpende Toul Sleng Genocide museum.

Dag

3

Naar Battambang

Vandaag vertrekt u vroeg uit de hoofdstad en reist u naar het westen. Het einddoel van vandaag is Battambang. Het is een fraaie rit met diverse interessante stops. Als eerste ziet u Udong, de oude hoofdstad van Cambodja. Op de top van de Phnom Udong vindt u de stupa’s waaronder diverse koningen en koninginnen begraven zijn. Geniet hier van het fraaie uitzicht over de vlaktes terwijl uw gids alles vertelt over de fascinerende geschiedenis van deze heilige berg. Vervolgens gaat u door naar het dorpje Kampong Chhnang, waar u de lunch gebruikt. Na de lunch verkent u het omliggende platteland en brengt u een bezoek aan een pottenbakkersdorp en het drijvende dorp Kampong Luong. Hier neemt u de boot, de beste manier om dit fascinerende  dorp aan het Tonle Sap-meer te leren kennen. Vervolgens gaat de route verder naar de provinciale hoofdstad Pursat waar u in de vroege avond arriveert.

Highlight

“Het immense Tonle Sap Meer”

Dag

4

Gemoedelijk Battambang

De dag begint met een bezoek bij een aantal ambachtslieden thuis: beeldhouwers en kleine fabriekjes voor parfum rijstcakejes, rijstwijn, noodles, en nog veel meer. Hierna bezoekt u de vismarkt en ziet u hoe de typische Prohoc gemaakt wordt. Dit is een soort vispasta die onmisbaar is in de traditionele Khmer-keuken. Vervolgens ziet u de Genocide Memorial Wat SamronKnong en een oude tempel van vóór het Angor-tijdperk. Een van de leukste momenten van deze dag is de rit per bamboetrein. Omdat de spoorwegen van Cambodia grotendeels onbenut worden, gebruikt de lokale bevolking kleine trolleys om goederen en passagiers per spoor te vervoeren. U maakt een mooi ritje met zo’n trolley door een prachtig landschap. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar het hotel.

Dag

5

Het Tonle Sap Meer

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een van de mooiste boottochten van Cambodja. De tocht voert u langs de Sanker rivier en u steekt  het Tonle Sap meer over. Langs het meer ziet u verschillende drijvende dorpjes en uitgestrekte moerassen en u leert meer over het leven van de lokale vissersbevolking. In de namiddag bereikt u Siem Reap waar u naar uw hotel wordt gebracht.
N.B. Indien de waterstand te laag is, wordt de boottocht vervangen door een transfer naar Siem Reap. Over land is het ca. 3 uur rijden.

Highlight

“Zonsondergang boven het Tonle Sap meer”

Dag

6

Verken Angkor per fiets

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. Per fiets rijdt u naar de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag

7

Fietstour

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Kbal Spean, een gebeeldhouwde rivierbedding gelegen in de Kulen Hills. Een wandeling van twintig minuten langs het junglepad brengt u naar de ‘rivier van 1000 lingas’. De 1000 fallussymbolen die in de rivierbedding zijn uitgehouwen symboliseren de scheppende kracht van Vishnu. Vervolgens keert u terug naar de voet van de berg waar de auto klaar staat om u naar Banteay Srei te brengen. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege haar fraaie decoraties. Banteay Srei is tevens het startpunt van de fietstocht van vandaag. U rijdt een prachtige route door het platteland, langs afgelegen weggetjes en pittoreske boerendorpjes. Onderweg krijgt u de lunch aangeboden bij een familie thuis. Vervolgens rijdt u door naar de Phnom Bok berg. Als u nog energie over heeft kunt u de heuvel beklimmen. De terugreis voert u langs de onbekende Banteay Samre tempel. Deze werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen.

Highlight

“De mysterieuze Banteay Srei Tempel, een van de mooiste tempels van Cambodja.”

Dag

8

Naar Kratie

Vandaag verlaat u Siem Reap en reist u naar Kratie, een stadje gelegen aan de machtige Mekong-rivier. Het is een prachtige rit en onderweg bezoekt u een rubberplantage waar u kunt zien hoe deze grondstof wordt gewonnen. Na een picknicklunch gaat de reis verder naar de Mekong. Deze steekt u over per veerboot en vervolgens reist u over land verder naar Kratie.

Dag

9

De dolfijnen van de Mekong

Vroeg in de ochtend gaat u op pad. U vaart met een traditionele vissersboot stroomopwaarts naar Kampi. Dit is één van de weinige plaatsen waar de bedreigde Mekong dolfijnen gespot kunnen worden. Deze zoetwaterdolfijnen worden ook wel Irrawaddy dolfijnen genoemd. Na de lunch neemt u de veerboot naar Koh Trong, een eilandje in de Mekong rivier. Op dit eiland is er nauwelijks of geen verkeer en kunt u het Cambodja van vroeger beleven. U huurt ter plaatse fietsen en de lokale gids laat u het eiland zien. Het is een mooie route langs smalle paadjes en traditionele houten Khmer huizen. Onderweg maakt u verschillende stops bij de lokale bevolking. In de namiddag komt u aan bij de homestay waar uw gastfamilie u vriendelijk verwelkomt. U maakt hier kennis met het leven van de Khmer-bevolking en in de avond krijgt u het diner aangeboden.

Highlight

“Vaar per traditionele boot de Mekong op.”

Dag

10

Ongerept Mondulkiri

Na een traditioneel Cambodjaans ontbijt neemt u afscheid van uw gastfamilie en vaart u terug naar Kratie. Hiervandaan reist u naar de provincie Mondulkiri met onderweg een bezoek aan het Snoul natuurreservaat. Als de tijd het toelaat kunt u onderweg ook een bezoek brengen aan de waterval van Sen Monorom, een fraaie waterval in dit ongerepte gebied.

Dag

11

Olifanten in de jungle

Na het ontbijt reist u naar het dorpje Putang. Hier wonen de olifanten en hun oppassers, mahouts genaamd. U maakt vandaag kennis met deze bijzondere manier van leven in het ongerepte regenwoud. Net voor zonsondergang beklimt u de Phnom Dak Reimon heuvel. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u bij de ondergaande zon een spectaculair uitzicht op het zogenaamde ‘Sea Forest’, zo genoemd vanwege de golvende heuvels  die op een zee lijken.

Highlight

“Olifanten in het regenwoud”

Dag

12

Terug naar Phnom Penh

Vandaag verlaat u  Mondulkiri weer en reist u terug naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop bij Kampong Cham waar u Phnom Hanchey en de Wat Nokor tempel bezoekt. Wat Hanchey is een prachtige 8e eeuwse tempel op een heuvel met uitzicht op de Mekong rivier. Wat Nokor is een fraaie tempel uit de 11e eeuw. Hierna gaat de reis verder naar Phnom Penh waar u in de vroege avond arriveert.

Highlight

“Onderweg naar Phnom Penh, een mooie rit door ongerept Cambodja”

Dag

13

Door naar het zuiden

Na het ontbijt verlaat u Phnom Penh reist u naar het zuiden van Cambodja. Bij Tonle Bati bezoekt u de Ta Prohm tempel uit de 12e eeuw. De reis gaat dan verder naar Takeo waar u op een  privé-speedboot stapt. U maakt een mooie tocht door de eeuwenoude kanalen naar de pre-angkoriaanse tempels van Angkor Borei en Phnom Da. Tijdens de boottocht geniet u van het uitzicht op dit ongerepte en landelijke deel van het land. Terug in Takeo krijgt u de lunch aangeboden en vervolgens reist u door naar het badplaatsje Kep.

Highlight

“De stranden van Kep”

Dag

14

Koh Tonsay

In de ochtend vaart u naar het eilandje Koh Tonsay, een waar tropisch paradijs met wuivende palmen en bovendien de perfecte gelegenheid om te zwemmen, te snorkelen of gewoon lekker te relaxen. De picknicklunch gebruikt u op één van de witte, verlaten stranden. In de middag keert u terug naar het vasteland waar u enkele grottempels bezoekt. In de krijtrotsen rond Kep bevinden zich verschillende grottenstelsels, waarin zich enkele interessante, boeddhistische relieken bevinden. In één van de grotten ligt zelfs een bakstenen tempel uit de 7e eeuw.

Dag

15

Naar Sihanoukville

Vandaag verlaat u Kep en reist u naar het westen. Onderweg brengt u een bezoek aan een peperplantage. De peper die hiervandaan komt staat bekend als de beste ter wereld. In het pittoreske dorpje Kampot gebruikt u de lunch en kunt u een wandeling langs de rivier maken. Vervolgens reist u door naar Sihanoukville, de bekendste badplaats van Cambodja. U komt hier in de namiddag aan, dus de liefhebber kan nog een duik in zee nemen.

Highlight

“Zonsondergang, Zuid-Cambodja”

Dag

16

Ream National Park

In de ochtend wordt u naar het Ream National Park gebracht. Hier maakt u een korte trekking en boottocht door dit fascinerende mangrovegebied. In dit natuurgebied ziet u stranden, mangrovebossen en verschillende dieren als apen, arenden en schildpadden. In het seizoen (december-februari) zijn er soms ook dolfijnen te spotten. De picknicklunch gebruikt u onderweg bij een van de verlaten, ongerepte stranden, waar u tevens kunt zwemmen en relaxen. In de namiddag keert u terug naar Sihanoukville.

Dag

17

Relaxen aan het strand

Deze dag kunt u vrij besteden aan het strand van Sihanoukville. De perfecte gelegenheid om even bij te komen van de vele indrukwekkende ervaringen.

Dag

18

Naar Phnom Penh

Na het ontbijt verlaat u Sihanoukville en rijdt u naar Phnom Penh. Daar aangekomen checkt u in bij uw hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Een mooie gelegenheid om nog op jacht te gaan naar dat ene souvenirtje!

Highlight

“Terug in Phnom Penh...”

Dag

19

Vertrek uit Phnom Penh

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan.

Highlight

“De vele kleuren van Cambodja...”