Dag

1

Aankomst op Bali

Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar Ubud te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar Ubud duurt ongeveer een uur. Eenmaal te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Verken de rijstvelden per fiets!”

Dag

2

Ubud

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het olifantenpark of een white water rafting-excursie.

Dag

3

Watervallen & Apen

Na het ontbijt staat de gids klaar bij de receptie. Vandaag reist u naar Lovina, een klein badplaatsje in het noorden van Bali, bekend vanwege de zwarte vulkanische stranden. De weg er naar toe is een fraaie rit dwars door het berglandschap met diverse bezienswaardigheden. Als eerste stopt u bij de Alas Kedaton tempel. Net als de tempel in het Monkey Forest wordt deze eeuwenoude tempel bewoond door een troep apen. Hierna gaat de reis verder naar de rijstvelden van Jatiluwih. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen van Bali, kortom de ideale fotostop. Langs kronkelige bergwegen vervolgt u de rit. Onderweg geniet u van de natuur en de vergezichten tot u bij Bedugul en het Bratan-meer komt. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken. Bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. De laatste stop van vandaag is de Git Git waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. Na dit bezoek reist u door naar Lovina waar u aan het einde van de middag aankomt.

Highlight

“De fraaie Ulun Danu tempel”

Dag

4

Dolfijnen & Tempels

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht naar de dolfijnen die hier vooral bij zonsopkomst in groten  getale te spotten zijn. Terug in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt gaat u weer op pad. U verlaat de kust van Lovina en trekt de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. De laatste stop van vandaag is het bekende waterpaleis van Tirtagangga. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van dag bereikt u Sidemen.

Dag

5

In de rijstvelden

Deze dag kunt u vrij besteden. Sidemen is een stukje ongerept Oost-Bali  met een prachtige natuur en vergezichten op de machtige Gunung Agung vulkaan. Geniet van het uitzicht of maak een wandeling of fietstocht langs de rijstterrassen en door authentieke dorpjes.

Highlight

“Sidemen heeft misschien wel de mooiste rijstterrassen van Bali!”

Dag

6

Van Paleis naar Strand

Vandaag reist u naar Sanur. Ook van deze dag maken we weer een fraaie dagexcursie. De eerste stop is het dorpje Tenganan. Dit Aga-dorpje is bekend om de traditionele wijze waarop de bewoners tot op de dag van vandaag nog leven. Vervolgens gaat de reis verder naar het stadje Klungkung. Hier vindt u nog de overblijfselen van het oude paleis en het gerechtshof, een prachtig voorbeeld van de rijkdom van het  traditionele Bali uit de 17e eeuw. De volgende stop is de Goa Gajah olifantsgrot. Dit tempelcomplex is gewijd aan olifantsgod Ganesha en de ingang van de in een grot gelegen tempel is gebeeldhouwd als een olifantskop. Daarna brengt u een bezoek aan Celuk, het dorpje van de zilversmeden. De laatste stop is bij het dorpje Mas waar het houtsnijwerk geproduceerd wordt waar Bali zo bekend om is. Aan einde van de middag arriveert u in Sanur.

Dag

7

9

Aan het strand

Deze dagen kunt u vrij besteden. Lekker luieren aan het strand of juist actief gebruik maken van de (water)sportmogelijkheden als zwemmen of fietsen. Ook kunt u deze gebruiken voor een bezoek aan het centrum van Kuta.

Original Tip: Maak vanuit Sanur een dagtocht naar het tropische eilandje Nusa Lembongan of Nusa Penida (optioneel). Per catamaran vaart u naar afgelegen baaien en de mooiste stranden!

Highlight

“Breng een bezoek aan het tropische Nusa Lembongan!”

Dag

10

Vertrek uit Bali

De ochtend en eventueel middag kunt u vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het vervoer naar het vliegveld is uiteraard inbegrepen in de reis.

Highlight

“Het strand van Sanur”