Ongerept & Ruig

Kalimantan

Kalimantan is het Indonesische deel van het eiland Borneo. Op Borneo liggen tevens het Maleisische deel met de provincies Sarawak en Sabah en het mini-oliestaatje Brunei. Kalimantan beslaat veruit het grootste deel van Borneo. Hier vindt men nog enkele van de laatste ongerepte regenwouden ter wereld. Zeker het bezoeken waard zijn het nationale park van Tanjung Puting, het leven langs de Mahakan-rivier, de traditionele Dayak-stammen, de drijvende markten van Banjarmasin en natuurlijk de in het wild levende orang-oetans!

Tanjung Puting is het bekendste nationale natuurreservaat en een van de beste locaties om de orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien. Het park wordt bezocht per boot, want de rivieren vormen hier de natuurlijke wegen door het oerwoud. De Derawan Eilanden vormen een archipel van 31 eilandjes. U vindt het prachtige stranden en een rijke onderwaterwereld. Niet voor niets is het een van de mooiste duiklocaties van Indonesië.

Kalimantan is te bereiken via Jakarta en tevens via Kuala Lumpur en Singapore. Het eiland laat zich goed combineren met een reis naar Java of Bali.

Kalimantan overzicht

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl