Bestemmingen Java
Bandung

In koloniale tijden werd Bandung ook wel 'het Parijs van Java' genoemd, vanwege zijn brede lanen, fraaie architectuur en koelere bergklimaat.

Banyuwangi

Banyuwangi is een schitterende streek met plantages, bergen en natuurgebieden. De meest indrukwekkende hiervan is de machtige Ijen-vulkaan. Maak een bergtocht naar het Iljenplateau en bezoek één van de vele (koffie)plantages.

Bogor

Bogor, stad van de beroemde botanische tuinen en de theevelden van de Puncak Pass.

Borobudur

De Borobudur is een mysterieuze, boeddhistische tempel die eeuwenlang verborgen lag in het tropisch regenwoud. Pas in 1814 werd de Borobudur herontdekt.

Bromo

Samen met de Borobudur tempel is de Bromo vulkaan de meest bekende bezienswaardigheid van Java en een echte must tijdens uw Java rondreis.

Garut

De omgeving van Garut is prachtig, met een fraai berglandschap, de Guntur vulkaan, rijstvelden en plantages. Niet voor niets is de Garut-Cipanas regio ook erg populair bij de Indonesische bevolking zelf.

Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en tevens de grootste metropool van Zuidoost-Azië. Toch is er ook nog veel van het oude Batavia te ontdekken!

Kalibaru

Kalibaru is een klein en rustig plaatsje in het oosten van Java. Deze regio staat bekend haar fraaie omgeving met de vele koffie-, rubber- en cacaoplantages alsmede het schildpaddenstrand.

Karimunjawa Archipel

De Karimunjawa Archipel bestaat uit diverse kleine, tropische eilandjes. Vanwege de afgelegen locatie vindt u hier rust en natuurschoon; zowel boven- als onderwater.

Malang

Malang is een koel bergstadje met een rijke historie die nog steeds zichtbaar is in de ruime opzet, fraaie parken en art-decostijl van de gebouwen.

Pangandaran

Lange stranden, een prachtige zonsondergang en de bekende Green Canyon, niet voor niets is Pangandaran een geliefde badplaats bij de Javaanse bevolking zelf. Ontdek het nu met Original Asia!

Pelabuhan Ratu

Pelabuhan Ratu is een voor westerse toeristen onbekende badplaats aan de ruige, maar prachtige zuidwestkust van Java.

Salatiga

In de heuvels van Centraal-Java vindt u Salatiga. Het stadje ligt op 600-900 meter boven zeeniveau en kent een wat koeler klimaat.

Semarang

Semarang is een grote, sfeervolle, oude, stad aan zee die met anderhalf miljoen inwoners in grootte de vijfde plaats inneemt in Indonesië.

Solo

Solo, dat ook wel Surakarta genoemd wordt, stamt uit de tijden van de grote Hindoerijken. Samen met het nabijgelegen Yogyakarta vormt de stad het culturele hart van Java.

Sukabumi

Sukabumi betekent letterlijk 'bron van geluk' en het is een fraai stadje in West-Java, geliefd vanwege de mooie natuur en plantages.

Surabaya

Surabaya is na Jakarta de grootste stad van Indonesië. Voor de reiziger is de stad interessant vanwege de oude stad, Chinatown, de Arabische wijk en het fraaie Majapahit Hotel, de trein naar Yogyakarta en als startpunt voor een bezoek aan de indrukwekkende Bromo vulkaan.

Tawangmangu

In de bergachtige omgeving van Tawangmangu vindt u onder meer de mysterieuze Candi Sukuh tempel en een aantal prachtige watervallen.

Wonosobo

Voor de reiziger is Wonosobo vooral het ideale uitgangspunt voor een bezoek aan het bekende Dieng-plateau, een grote vlakte met kratermeren, geisers en 8 fraaie hindoeïstische tempels die uit de 8e eeuw stammen.

Yogyakarta

Yogyakarta wordt ook wel het culturele hart van Java genoemd en dit is niet zonder reden: U vindt er de Prambanam-tempels, het prachtige sultanspaleis en nog veel meer!