Koloniaal Melaka

Cultuur

Verblijft u enkele dagen in Kuala Lumpur, dan is het leuk om ook de omgeving van de stad te verkennen. Dit kan ideaal met de excursie Koloniaal Melaka. Deze dagtour voert u vanuit Kuala Lumpur naar de historische stad Melaka, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

U rijdt vanuit Kuala Lumpur in ongeveer 2,5 uur naar Melaka. Deze eeuwenoude havenstad is altijd zeer belangrijk geweest in de handel tussen oost en west. In Melaka aangekomen bezoekt u eerst St. Peter’s Church, de oudste, nog in gebruik zijnde, katholieke kerk van Maleisië, gebouwd in 1810. Hierna ziet u het fort A’Famosa. Het fort stamt uit 1511 en werd gesticht door de Portugezen. Van dit ooit zo impossante fort is vandaag de dag alleen de hoofdpoort nog over, de Porta de Santiago.

Vervolgens gaat u naar Red Square, vernoemd naar de rode bakstenen van de historische gebouwen. Het plein staat ook bekend als Dutch Square of Stadhuys. Het stadhuis werd halverwege de 17e eeuw gebouwd door de Hollandse overheersers en het is zelfs het oudste Hollandse gebouw in Zuidoost-Azië. Tegenwoordig is hier het museum voor History & Ethnography gevestigd.

De lunch is niet inbegrepen, maar u komt tijdens de tour langs Jonker Street, een gezellig straatje dat bekend staat om zijn vele eetstalletjes met lokale lekkernijen, zoals de bekende Chicken Rice Balls en de Sago Pudding. Zeker het proberen waard! In de middag bezoekt u nog de Cheng Hoon Teng tempel voordat u weer terugkeert naar Kuala Lumpur. Terug in de hoofdstad maakt u nog een fotostop voor de mooiste plaatjes van de Petronas Twin Towers, het koninklijk paleis en nationale monument. Ook maakt u een stop bij Kuala Lumpur Handicraft Center. Ideaal voor de laatste souvenirs.

 

N.B. Het is aan te raden goede sport- of wandelschoenen mee te nemen. De excursie Koloniaal Melaka is excl. entreegeld voor het museum voor History & Ethnography.

Deze excursie boeken of bewaren?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of wilt u deze excursie meenemen contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl