Hue op haar mooist

De excursie Hue op haar Mooist doet zijn naam eer aan: u ziet de mooiste plekjes van deze historische en keizerlijke stad. U start in de ochtend met een bezoek aan de citadel van Hue. Dit prachtige paleis is een kopie van de verboden stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Hierna brengt u een bezoek aan de befaamde Thien Mu Pagode, gebouwd in de vroege 17e eeuw en een van de belangrijkste religieuze gebouwen van Vietnam.

De lunch wordt geserveerd in een fraaie tuin nabij de pagode. Naast dat dit een mooie locatie is, is het ook een lokaal centrum dat zorgt voor huizing, voedsel en voor weeskinderen en kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Als er na de lunch nog tijd is, kunt u (optioneel) nog een kanotocht maken over de Perfume river.

In de middag steekt u de Perfume river per lokale veerboot en u bezoekt hier het dorpje Thuy Bieu. Hier maakt u een fietstocht door de omgeving die bekend staat om zijn grapefruits. Het dorpje zelf is een doolhof van smalle straatjes, steegjes en eeuwenoude huizen. In keizerlijke tijden was dit de locatie waar de hoge adel, de mandarijnen, hun huizen mochten bouwen. Na de fietstocht keert u terug naar het centrum van Hue en onderweg maakt u nog een stop bij de tombe van keizer Tu Duc. Aan het einde van middag arriveert u weer in Hue.

Deze excursie boeken of bewaren?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of wilt u deze excursie meenemen contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl