Ban Vi Fietstocht

Cultuur

Vanuit Hanoi kunt u deelnemen aan de Ban Vi fietstocht. Ideaal wanneer u niet veel tijd heeft, maar toch een indruk wilt krijgen van het plattelandsleven in Noord-Vietnam.

De Ban Vi fietstocht start vanuit uw hotel. U wordt hier opgehaald per minibus en u rijdt in ongeveer 2 uur naar een theedorpje aan de rand van het Ban Vi national park. De gids zorgt voor de fietsen en vervolgens gaat u op pad. De regio bestaat uit tal van plantages die verbonden zijn door paden en achterafweggetjes. Men verbouwt hier naast de thee ook lychees, thee, rijst en mais. Een prachtige omgeving en een verademing na het drukke stadsleven van Hanoi.

Na het fietsen rijdt u naar het traditionele dorpje Duong Lam, waar de lunch wordt geserveerd bij een lokale familie. De familie woont al generaties lang in 400-jaar-oude huis en is gespecialiseerd in het maken van de lokale lekkernij ‘Che Lam’, een soort snoepje gemaakt van gember en pinda’s.

Na de lunch heeft u de keuze: u kunt een tweede fietstocht via een alternatieve route maken die eindigt bij de pagode. Of u gebruikt de middag voor een wandeling door het dorp. Maak kennis met de lokale families en breng een bezoek aan de dorpstempel. In de namiddag keert u terug naar Hanoi, waar u rond 17.30 weer bij uw hotel arriveert.

Deze excursie boeken of bewaren?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of wilt u deze excursie meenemen contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl