Dag

1

Aankomst in Hanoi

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag

2

Naar Moc Chau

Na een vroeg ontbijt verlaat u Hanoi en rijdt u in ongeveer 4 uur naar Mau Chai. Hier wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch gaat de rit verder naar Moc Chau. Onderweg maakt u een stop van een uur voor een lichte trekking langs diverse traditionele dorpjes. Bij aankomst in Ban Doi checkt u bij de homestay. In de avond kunt u door het dorpje wandelen of een bezoek brengen aan een theefabriekje.

Highlight

“De rijstvelden van Mai Chau”

Dag

3

Terug in de tijd

Na het ontbijt verlaat u Ban Doi en reist u naar Phieng Canh, een H’mong gemeenschap in een afgelegen vallei. Vanaf de hoofdweg wandelt u er in ongeveer  een  uur heen, een prachtige route door deze charmante omgeving met haar rijst- en maisvelden. In deze traditionele omgeving waant u zich in een andere tijd totdat de wandelroute u weer naar de hoofdweg voert. Hier staat het vervoer klaar om terug naar Hanoi te brengen. Onderweg naar Hanoi wordt er gestopt voor de lunch.

Dag

4

Cat Ba Island

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en verlaat u Hanoi. Met een privétransfer rijdt u in 2 uur naar Haiphong. Hier stapt u aan boord van de draagvleugelboot naar Cat Ba Island. Daar aangekomen stapt u over op een kleinere boot en vaart u naar een verlaten strand waar het basiskamp zich bevindt. Hier krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens verkent u deze schitterende omgeving op de beste manier: per kajak. U vaart tussen steile krijtrotsen, grotten en indrukwekkende Karst formaties. Terug in het basiskamp wordt de lunch geserveerd en hierna gaat u weer op pad met de kajak, simpelweg omdat er nog zo veel moois te verkennen is. In de avond volgt het diner in het kamp en u overnacht in een eenvoudige hut op het strand.

Dag

5

Halong Bay

De ochtend en vroege middag kunt u vrij besteden. U kunt nog wat kajakken, zwemmen of lekker relaxen aan het strand. Het ontbijt en de lunch is inbegrepen. Rond 15.00 wordt u opgehaald en vaart u naar de Treasure Jonk, een prachtige traditionele boot. Diner en overnachting aan boord.

Highlight

“Aan boord van de Treasure Jonk geniet u optimaal van Halong Bay.”

Dag

6

Terug naar Hanoi

In de ochtend wordt het ontbijt geserveerd terwijl  u geniet van de overweldigende stilte van de in mist gehulde baai. Later in de ochtend verdwijnt de mist en kunt u aan dek heerlijk zonnen en de indrukwekkende Halong Bay bewonderen. U brengt een bezoek aan een drijvend dorpje dat wordt omringd door de typische steile rotsen van Halong Bay. Terug aan boord gebruikt u de lunch terwijl de Treasure Jonk terug vaart naar de haven. Aangekomen in de haven staat er vervoer klaar om u terug naar Hanoi te brengen.

Dag

7

Vertrek

U kunt de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Uiteraard kunt u uw verblijf in Hanoi ook verlengen of uitbreiden met een van de bouwstenen.

Highlight

“De kleurrijke bergstammen van Noord-Vietnam”