Dag

1

Aankomst in Jakarta

Bij aankomst op het vliegveld van Jakarta staat de chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Het nationale museum in Jakarta”

Dag

2

Naar Bogor

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar in de lobby van het hotel. Vandaag maakt u een stadstour door Jakarta. Als eerste bezoekt u de oude haven, genaamd Sunda Kelapa. Hier ziet u de traditionele Phinisi boten die nog steeds door de Indonesische archipel varen. Vervolgens bezoekt u het Fatahilliah plein, een fraai historisch deel van de stad. U kunt hier een kopje koffie gaan drinken in het bekende Café Batavia. Tot slot gaat u naar het Museum Nasional, een archeologisch en volkenkundig museum. Na deze stadstour reist u door naar Bogor. Dit rustieke plaatsje werd tot 1945 Buitenzorg genoemd. In de koloniale tijd hadden veel ambtenaren uit Jakarta hier hun buitenverblijf. Het bekendste voorbeeld hiervan is het paleis bij de tuinen van Bogor.

Dag

3

Tuinen & Theevelden

Vandaag brengt u eerst een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor. Deze tuinen zijn gesticht in 1817 en zijn nog steeds een belangrijke toeristische trekpleister. Na dit bezoek verlaat u Bogor en reist u via de Puncak Pass naar Bandung. De Puncak Pass is een mooi berglandschap vol theevelden, ideaal voor prachtige foto’s. Bij aankomst in Bandung kunt u de avond vrij besteden.

Dag

4

Bandung

Deze dag kunt u vrij besteden. Bandung heeft een leuk centrum en er is van alles te doen, de keuze is aan u. Lekker luieren bij het zwembad, breng een bezoek aan de Tangkuban Prahu vulkaan, doe een fietstocht door de stad of bezoek een theeplantage in de omgeving.

Highlight

“Optioneel kunt u de Tangkunban Perahu vulkaan bezoeken.”

Dag

5

Het echte Java

Na te zijn uitgecheckt verlaat u Bandung en gaat u richting het platteland van Java. In ongeveer 2 uur rijdt u naar het plaatsje Garut, gelegen in een prachtige omgeving en daarmee ook erg populair bij de lokale bevolking zelf. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag

6

Ontdek de zuidkust

Na het ontbijt checkt u uit en verlaat u Bandung en de stedelijke omgeving. U rijdt door een schitterend landschap van rijstvelden en machtige vulkanen. Onderweg naar de badplaats Pangandaran maakt u een stop bij het dorpje Kampung Naga. In dit fraai gelegen pittoreske dorpje leven de bewoners nog op oorspronkelijke wijze, zonder elektriciteit en stromend water. Na dit bezoek reist u door naar de zuidkust waar u aan het einde van de middag aankomt.

Highlight

“Ontdek het ongerepte Zuid-Java”

Dag

7

In Pangandaran

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van het strand, het zwembad of ga actief op pad. Optioneel zijn er twee mooie excursies vanuit Pangandaran:

Green Canyon

Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht. U vaart het national park in waar u ziet hoe de Green Canyon aan zijn naam komt; het water is namelijk felgroen! Het is een prachtige omgeving met rotskloven en regenwoud. U kunt hier heerlijk zwemmen en genieten van de natuur. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Pangandaran.

Boottocht Kalipucang-Cilacap

Na het ontbijt verlaat u Pangandaran en reist u naar Kalipucang. Hiervandaan maakt u een fraaie tocht per privéboot. De tocht voert u naar Cilacap via de Segara Anakan delta. In Cilacap vindt nog een oud V.O.C. fort genaamd Benteng Pendem. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Pangandaran.

Highlight

“Het Green Canyon National Park”

Dag

8

Door Midden-Java

’s Ochtends vroeg checkt u uit en staat de chauffeur voor u klaar. U maakt wederom een fraaie rit, dwars door het landschap met bergen, uitgestrekte sawah’s  en palmbossen. Het einddoel is uw hotel nabij het bekende Diengplateau. U komt hier aan het einde van de middag aan.

Highlight

“Op het Dieng-plateau vindt u ook diverse warmwaterbronnen en geisers.”

Dag

9

Het Dieng-Plateau

Na het ontbijt gaat u op pad. Als eerste bezoekt u het bekende Dieng-plateau. Op dit vulkanische plateau vindt u de oudste hindoetempels van Java. Op het plateau bevinden zich tevens diverse warmwaterbronnen en geisers. Na dit bezoek gaat de reis verder naar de Borobudur. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel.

Highlight

“Zonsopkomst bij de Borobudur: een magische belevenis!”

Dag

10

De Borobudur

’s ochtends heel vroeg wordt u naar de voet van de Borobudur gebracht. U beklimt samen met de gids de Borobudur om hier de zonsopkomst af te wachten, een magische  belevenis! Terug in het hotel staat het ontbijt voor u klaar.

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar de stad Yogyakarta, waar u een bezoek brengt aan het sultanspaleis, Kraton genaamd. Hier ziet u hoe de lokale vorsten geleefd hebben en hoe hun band was met de koloniale overheersers. Vervolgens gaat u naar de lokale markt. Een kleurrijke ervaring! Vanuit de markt loopt u naar het waterpaleis. Dit lusthof werd gebouwd in 18e eeuw voor de toenmalige sultan. Het indrukwekkende paleis is tegenwoordig  geregistreerd als werelderfgoed.

Dag

11

Yogyakarta

Deze dag kunt u vrij besteden. Verken op eigen gelegenheid Yogyakarta of ga op pad met de minibus die voor u ter beschikking staat. Op zoek naar wat actiefs: maak dan een mooie fietstocht door de stad!

Highlight

“Optioneel: Maak een fietstocht door Yogyakarta!”

Dag

12

Per trein

Vandaag staat u vroeg op. Er staat een transfer klaar om u naar het treinstation van Yogyakarta te brengen. Hiervandaan reist u met een moderne trein naar Surabaya. Er zijn plaatsen in de 1e klasse voor u gereserveerd. Het is een prachtige rit van ongeveer 6 uur. Geniet onderweg van het landschap van Midden-Java. Bij aankomst in Surabaya staat de chauffeur klaar om u naar de Bromo te brengen. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van het hotel waar u verblijft en de drukte op de weg.

Highlight

“Original Tip: Neem een trui of jasje mee want de airco in de trein staat vaak vol aan. De bagage kunt u meegeven met de chauffeur. Hij rijdt namelijk vooruit en staat bij uw aankomst in Surabaya al op u te wachten.”

Dag

13

De Bromo

Rond 03.00-04.00 wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de Bromo en rijdt u in ongeveer 6-8 uur naar Kalibaru, een fraaie rit door een gebied met veel plantages. U ziet hier onder meer cacao-, koffie- en rubberplantages.

Dag

14

Na Ijen

Na het ontbijt checkt u uit en vervolgt u de reis naar het oosten. Als eerste brengt u een bezoek aan een van de plantages en daarna reist u in ongeveer 2 uur naar de bekende Ijen vulkaan. Bij deze indrukwekkende vulkaan wordt zwavel gewonnen en ze vormde het decor bij een aflevering van de bekende BBC-serie Earth Human Planet.

Highlight

“De Ijen vulkaan ormde het decor bij een aflevering van de bekende BBC-serie Earth Human Planet.”

Dag

15

Aankomst op Bali

De ochtend kunt u vrij besteden. Optioneel: Maak een trekking naar de top van de Ijen vulkaan. Het is een pittige trekking van ongeveer 2 uur en vanaf de top kunt u in de krater kijken waar de zwavel gewonnen wordt.

In de loop van de dag reist u naar het havenplaatsje Ketapang waar u op de veerboot naar Bali stapt. Dit is een kort tochtje van een half uur. Eenmaal aangekomen op Bali brengt de chauffeur u naar uw hotel op Bali voordat hij afscheid neemt en weer terug naar Java gaat.

Highlight

“Uw chauffeur en gids brengen u naar uw bestemming op Bali.”