Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst in Medan

Bij aankomst op het vliegveld van Medan staat de chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Original Tip: komt u pas laat aan in Medan, dan kunnen we het verblijf verlengen, zodat u net even wat meer tijd heeft om te acclimatiseren.

Highlight

“De grote moskee van Medan”

Dag

2

Medan & Tangkahan

Na het ontbijt gaat u op pad om Medan te verkennen. Het is een kleurrijke stad met een rijk verleden. U ziet onder meer het paleis van de sultan, de grote moskee en de Chinese tempel. Vervolgens verlaat u Medan en reist u naar het Gunung Leuser National Park. In de namiddag arriveert u in Tangkahan, een klein plaatsje aan de rand van de jungle.

Dag

3

Olifant- & riviersafari

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen de olifanten te wassen in de rivier. Na het wassen maakt u een rit van een uur op één van de olifanten, een prachtige belevenis die u door de rivier en het tropische regenwoud voert. Na een korte pauze drijft u vervolgens op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij de Buluh waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. In de loop van middag bent u weer terug in het dorp en wandelt u naar uw hotelletje, meteen een mooie kans om kennis te maken met de lokale bevolking.

Dag

4

Naar Bukit Lawang

Vandaag verlaat u Tangkahan en reist u per jeep naar een ander deel van het Gunung Leuser National Park. De route gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg kunt u in overleg met de gids stoppen bij bijvoorbeeld een van de plantages, een schooltje of een palmoliefabriek. In de middag komt u aan in het dorpje Bukit Lawang.

Highlight

“Het ongerepte regenwoud van het Gunung Leuser National Park”

Dag

5

Orang-oetans & de jungle

Na het ontbijt maakt u een wandeling van ongeveer een half uur van het hotel naar de rivier. De tocht gaat dan pas goed de jungle in. U bezoekt hier de voederplaats van de orang-oetans. Voor u een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! Hierna maakt u een trekking om nog meer te genieten van dit prachtige regenwoud. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In middag keert u terug naar Bukit Lawang waar u de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag

6

Naar Brastagi

In de ochtend verlaat u het Gunung Leuser National Park. Het einddoel van vandaag is het stadje Brastagi. Bij aankomst in Brastagi maakt u een korte stadstour waarbij u de lokale fruitmarkt, een Batak Karo kerk en de Gundaling heuvel ziet.

In de namiddag checkt u in bij uw hotel.

Highlight

“U brengt een bezoek aan de markt van Brastagi.”

Dag

7

Naar het Toba Meer

Ook vandaag staat er weer een mooie rit op het programma. Na een vroeg ontbijt verlaat u Brastagi en reist u naar het beroemde Toba meer. Onderweg maakt u natuurlijk weer een aantal interessante stops. U brengt een bezoek aan een traditioneel dorpje Dokan van het Batak Karo volk, een van de traditionele oorspronkelijke bevolkingsgroepen van Sumatra. U gaat naar het uitkijkpunt op de indrukwekkende Sipiso Piso waterval en u ziet het oude paleis (Long House) van de Batak Simalungun koningen. Bij Simarjarunung komt u aan bij het Toba meer en hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op dit bijzonder mooie kratermeer. Bij Parapat steekt u het meer over per veerboot en vaart u naar het schiereiland Samosir. Hier checkt u in bij uw hotel.

Highlight

“Uitzicht op het prachtige Toba-meer”

Dag

8

Rond het Toba Meer

Vandaag maakt u een excursie  rond het  Toba meer. Het meer is een kratermeer van een supervulkaan die zo’n 75.000 jaar geleden uitbarstte. Het meer is 100km lang en 31km breed. Per auto bezoekt u de verschillende authentieke dorpjes rond dit meer. Als eerste gaat u naar Ambarita dat bekend staat als de oude ontmoetingsplek voor de Sialagan koningen. U kunt er nog steeds de stenen tafel en stoelen zien. Bij Simanindo ziet u een traditionele Batak Karo-dans en er is een interessant museum. Vanuit Pangururan heeft u een prachtig uitzicht op het Toba meer en u kunt er een warmwaterbron bezoeken. De laatste stop is bij het dorpje Tomok, waar u nog een graftombe van de oude Sidabatur koningen kunt bewonderen. Tijdens deze dagexcursie kunt u tevens een lokaal schooltje bezoeken, het traditionele handwerk zien en u zult regelmatig stoppen om simpelweg te genieten van de prachtige vergezichten.

Original tip: Het is ook mogelijk deze excursie per boot te maken. Original Asia chartert dan een privéboot voor u. Informeer naar de mogelijkheden!

Dag

9

Naar Sipirok

Na het ontbijt verlaat u Samosir. U vaart met de veerboot terug naar Parapat en u rijdt door naar het plaatsje Sipirok. Onderweg ziet u ananas-, klaver- en koffieplantages. Bij Balige Sigur-gur brengt u een bezoek aan de kleurrijke, traditionele markt en de warmwaterbronnen van Sipoholon. Aan de oevers van de Sarulla rivier maakt u een wandeling om van het schitterende uitzicht op de rijstterrassen te genieten. Bij aankomst in Sipirok checkt u in bij het hotel.

Highlight

“Onderweg naar Sipirok”

Dag

10

Passeer de evenaar

U verlaat Sipirok en de reist gaat verder naar het zuiden. U komt langs het regenwoud van Rimba Panti en u maakt een korte stop bij een kokosplantage waar getrainde aapjes de kokosnoten plukken. Tevens bezoekt u hier specerijentuinen vol vanille, peper, kardemom en kaneel. Bij het plaatsje Bonjol passeert u de evenaar. Net als op zee is dit een officiële gebeurtenis en u ontvangt hier dan ook een officieel certificaat van. In de namiddag arriveert u in het bergstadje Bukittinggi, een van de mooiste stadjes van Sumatra.

Dag

11

Ontdek de Minangkabau

Vandaag verkent u het stadje Bukittinggi en haar directe omgeving. Deze streek is bekend vanwege de oorspronkelijke Minangkabau cultuur. U bezoekt het traditionele Minangkabau dorpje Rao-Rao. Bij Batu Sangkar ziet u een authentieke koffiemolen en bij Pagaruyung heeft men een paleis van het Minangkabau koningrijk nagebouwd. Bij de dorpjes Padang Panjang en Pandai Sikat ziet u het handweven en houtsnijden uit de streek. In de middag keert u terug in Bukittinggi waar u nog een korte stadstour maakt met bezoek aan Sianok Canyon, het V.O.C. fort De Kock, het museum en een lokale markt.

Highlight

“De Sianok Canyon nabij Bukittinggi”

Dag

12

Fietsen

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie kwartier naar het dorpje Koto Baru. Hiervandaan maakt u een fietstocht langs diverse dorpjes en de hellingen van de Merapi vulkaan. Onderweg geniet u van de schitterende vergezichten op het stadje Bukittinggi en de omliggende rijstvelden. U maakt kennis met de lokale bevolking en maakt een koffiestop bij het dorpsrestaurantje. De vriendelijke bevolking laat u zien hoe hier op traditionele wijze messen, bijlen en zwaarden gemaakt worden. U kunt hier ook een bezoek brengen bij de mensen thuis of zelfs meehelpen met het werk op de rijstvelden. Een onvergetelijke ervaring!

De middag kunt u lekker relaxen of een frisse duik nemen in het zwembad.

Dag

13

Naar Padang

Na het ontbijt verlaat u Bukittinggi en reist u naar Padang via de Anay vallei. Als de tijd het toe laat maakt u een stop bij de Anai waterval. U wordt in Padang naar het vliegveld gebracht. Tevens is het mogelijk uw verblijf te verlengen met één of meerdere overnachtingen in Padang.

Original Tip: Verleng uw reis met de bouwsteen Cubadak Island voor een heerlijk verblijf op een ongerept tropisch eiland.

Highlight

“Vertrekken of verlengen op Cubadak Eiland?”