Dag

1

Naar het noorden

In de avond gaat u naar het treinstation van Hanoi. Hier stapt u op de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in de trein.

Highlight

“In de avond verlaat u Hanoi en neemt u de nachttrein naar Lao Cai.”

Dag

2

Ma Tra & Ta Phin

Heel vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Lao Cai. Hier stapt u op de bus naar Sapa, een fraaie rit van ongeveer een uur. Bij aankomst in Sapa krijgt u de gelegenheid om u even op te frissen en/of te douchen na de treinreis en het ontbijtbuffet staat voor u klaar in het Chau Long Hotel. Om 09.00 start de trekking naar de Ta Pinh Vallei. Deze begint met een korte wandeling door het centrum van Sapa en dan gaat u de natuur in. Via een zandpad wandelt u naar Ma Tra, een dorpje van de Black H’mong stam. Het is een fraaie route door een adembenemend mooie omgeving vol rijstterrassen, tuintjes tegen de indrukwekkende achtergrond van de groene bergen. In Ma Tra heeft u de gelegenheid kennis te maken met deze bergstam voordat de trekking verder gaat naar het dorpje Ta Pinh. Dit dorpje van de Dzao stam ligt in een van de mooiste valleien rond Sapa. U gebruikt hier de eenvoudige picknicklunch en daarna verkent u samen met de gids dit charmante dorpje. De auto haalt u op bij dit dorp en u rijdt terug naar Sapa waar u de rest van de middag vrij kunt u besteden.

Dag

3

Vallei van de gouden rivier

Vandaag haalt de gids u om 08.00 op bij het hotel. De trekking van vandaag voert u naar de vallei van de gouden rivier. Een mooie route met uitzicht op de rijstterrassen, lokale tuintjes en de Fan Si Pan, de hoogste berg van Indochina. U steekt de hangbrug over en u bezoekt het dorpje Lao Chai San, gelegen in de vallei. Hier krijgt u de lunch aangeboden. Na de lunch maakt u een lichte trekking naar de dorpjes van de Black H’mong stam en de Dzao stam. U maakt hier kennis met de lokale bevolking en leert u hun fascinerende, oorspronkelijke manier van leven kennen. Het is een makkelijke wandeling, maar het kan wat glad zijn wanneer het regent, dus goede wandelschoenen zijn zeker aan te raden. Na het bezoek wandelt u naar de hoofdweg waar het vervoer weer klaar staat om u naar Sapa te brengen. U kunt rest van de middag vrij besteden in Sapa. Het diner is op eigen gelegenheid. Rond 18.00 vertrekt de bus weer naar Lao Cai waar u op de nachttrein naar Hanoi stapt. Overnachting in de trein.

Highlight

“Het Fan Si Pan Gebergte”

Dag

4

Terug in Hanoi

Vroeg in de ochtend arriveert u weer in Hanoi waar het programma eindigt.