Dag

1

Aankomst in Sri Lanka

Bij aankomst op het Bandaranaike International Airport staat de chauffeur voor u klaar. U rijdt in ongeveer 20-30 minuten naar de badplaats Negombo, een gezellig vissersdorpje met fraaie stranden. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag

2

Yapahuwa & Mihintale

Vandaag gaat u vroeg op pad. U reist van Negombo naar de historische stad Anuradhapura. Onderweg bezoekt u Yapahuwa, een prachtige citadel uit de middeleeuwen. De oude stad werd gebouwd op en rond een granieten rots van bijna 100 meter hoog. In 1272 werd Yapahuwa de hoofdstad omdat de toenmalige hoofdstad Polonnaruwa werd bedreigd door invallen vanuit Zuid-India. Hiermee verhuisde ook de bekende heilige hoektand van Boeddha van Polonnaruwa naar Yapahuwa. Deze hoektand bevindt zich tegenwoordig in de Temple of the Tooth in Kandy. De volgende stop op uw tocht naar Anuradhapura is de indrukwekkende stupa van Mihintale. Bovenop deze berg net buiten Anuradhapura zou een Boeddhistische monnik Mahinda de toenmalige koning gesproken hebben en daarmee het Boeddhisme naar Sri Lanka hebben gebracht.

Highlight

“Het prachtige Mihintale”

Dag

3

Anuradhapura

In de ochtend bezoekt u Anuradhapura. Deze historische stad is een van de eerste hoofdsteden van het oude Sri Lanka. Tegenwoord is het door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. U vindt hier nog zeer goed bewaard gebleven ruïnes van de tempels en paleizen van deze bijzondere stad die tot de langst bewoonde plaatsen ter wereld behoort. Van de 4e eeuw voor Christus tot de 11e eeuw na Christus was Anuradhapura de hoofdstad van het Singalese rijk. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Ruwanweli Saya Stupa, de Thuparama dagoba en de heilige bhodi-boom. De legende wil dat deze boom 2250 jaar geleden is geplant uit een takje van de oorspronkelijke boom waaronder Boeddha zijn verlichting bereikte. In de middag keert u terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag

4

Polonnaruwa & Minneriya

Na het ontbijt gaat u weer op pad. U reist vandaag naar Polonnaruwa, een van de drie hoekpunten van de culturele driehoek. Polonnaruwa was de hoofdstad van Sri Lanka vanaf de 11e tot de 13e eeuw. Doordat de stad iets jonger is zijn de ruïnes van de tempels en paleizen beter bewaard gebleven dan die van Anuradhapura. Het Parakrama Standbeeld, Het koninklijke paleis, het Vadatage, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka en het Tivanka Beeldenhuis zijn enkele van de meest interessante ruïnes van deze fraaie historische stad.

In de namiddag maakt u een jeepsafari maken door het Minneriya National Park, een prachtig natuurgebied dat vooral bekend is vanwege de grote populatie wilde Aziatische olifanten.

Highlight

“In de namiddag maakt u een jeepsafari maken door het Minneriya National Park, een prachtig natuurgebied dat vooral bekend is vanwege de grote populatie wilde Aziatische olifanten.”

Dag

5

Grotten & paleizen

U verlaat Giritale na het ontbijt en u reist naar Habarana. In Dambulla maakt u een stop. Dambulla is beroemd om zijn vijf grottempels, hooggelegen op een rots. Het zijn vijf grotten waarvan de eerste drie grotten groter, beter bewaard gebleven  en mooier zijn dan de overige twee. De grotten dateren uit de 1e eeuw voor Christus. De wanden van alle vijf de grotten zijn bedekt met Boeddhistische wandschilderingen en er zijn meer dan 130 boeddha-beelden en beelden van goden en koningen. Na Dambulla gaat u door naar Habarana waar u incheckt bij uw hotel. In de middag bezoekt u de Sigiriya Lion’s Rock. Dit 5e eeuwse ‘Fort in de hemel’ is misschien wel het grootste wonder van het hele eiland. Het rotspaleis  staat ook bekend als Leeuwenrots, omwille van de grote leeuw die ooit aan de poort van het fort stond. Tegenwoordig is alleen nog een poot van de leeuw te zien, maar deze geeft aan hoe indrukwekkend het paleis er uit moeten hebben gezien. Binnen de drievoudige slotgracht ligt de eenzame rots van meer dan 150 meter hoog waarop het paleis is gebouwd. Op de top liggen de funderingen van wat ooit het grote paleis was, compleet met tuinen en zwembad. Op een van de trappen zijn de overgebleven Sinhala fresco’s te vinden. Het schilderwerk is bewaard gebleven in zijn oorspronkelijke kleurenpracht.

Dag

6

Al kokend naar Kandy

Na het ontbijt reist u via Matale naar Kandy. In Matale bezoekt u een specerijentuin. Hier maakt u kennis met de vele soorten kruiden en specerijen waarvoor Sri Lanka door de eeuwen heen door handelaren uit alle windstreken is bezocht. Vervolgens neemt u deel aan een korte kookworkshop traditioneel Sri Lankaans koken. Hier leert u  de geheimen van de talloze curries, dahls en de variatie met de vele kruiden en specerijen die de Sri Lankaanse keuken rijk is. Na deze kookworkshop reist u door naar Kandy, waar u zult overnachten.

Highlight

“Uitzicht vanaf de top van het Lions Rock Paleis”

Dag

7

Vertrek of verlenging?

Na het ontbijt eindigt het programma. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de bekende Temple of the Tooth, de meeste heilige tempel van Sri Lanka. Zodra het tijd is wordt u naar het vliegveld of naar uw strandbestemming gebracht.

Highlight

“Het Kandy-meer en de Temple of the Tooth”