Dag

1

Homestay op Cat Ba Island

Vandaag staat u vroeg op en reist u naar Haiphong. Naar keuze met de lokale bus of met een privétransfer rijdt u in ongeveer 2 uur naar Haiphong. Hier gaat u aan boord van een speedboot die u in een half uurtje naar Cat Ba Island vaart. Aangekomen op het eiland staat er vervoer klaar om u naar de homestay te brengen. U rijdt naar een afgelegen dorpje op Cat Ba Island, waar u een bezoek brengt aan een fraaie homestay gelegen in een traditioneel huis met een prachtige tuin. Hier wordt de lunch voor u bereid door het vriendelijke gastgezin. Het middagprogramma is heel flexibel. We stellen voor eerst een bezoek te brengen aan een bijzondere grot die tijdens de oorlog als geheim hospitaal werd gebruikt. Hierna bezoekt u Cat Ba stad. Hier ziet u de vismarkt en kunt u wat rondwandelen. Vervolgens beklimt u Canon Fort waar u tijdens de zonsondergang geniet van het schitterende uitzicht op de archipel. Het diner krijgt u aangeboden in het stadje op een drijvend restaurant. Na het diner rijdt u terug naar de homestay waar u zult overnachten.

Dag

2

Aan boord

In de ochtend rijdt u naar de Beo pier. Hier stapt u aan boord. Het is echter niet een standaard toeristenboot waar u op stapt: U heeft hier de gelegenheid om Vietnam in lokale stijl te ontdekken. U gaat aan boord van een vissersboot die u vervolgens ver van het massatoerisme van Halong Bay voert. Via het labyrint van krijtrotsen van Lan Ha vaart u naar het drijvende dorpje Beo. Na een kort bezoek vaart u door naar een ongerepter stukje waar u kunt kajakken. Er is hier geen bewoning,  enkel krijtrotsen, lagoons,  verlaten stranden en rotspartijen.  Kortom, een onvergetelijke omgeving. Na het kajakken gaat u in het oosten van Cat Ba Island weer aan land. Hier maakt u een fietstocht van 4 kilometer door het oerwoud naar het dorpje Viet Hai. In het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en geniet u van de lunch die hier geserveerd wordt. Na de lunch fietst u terug naar de boot. In de middag kunt u zwemmen of kajakken. U overnacht in een kleine, eenvoudige Nature Lodge in een bungalow met airco en eigen badkamer.

Highlight

“U overnacht aan boord van de traditionele vissersboot.”

Dag

3

Terug naar Hanoi

’s Ochtends wordt u wakker in een stille afgelegen baai, een prachtige ervaring om de omgeving rond u wakker te zien worden. Na een goed ontbijt gaat u weer op pad. In de ochtend kunt u de archipel nog wat verkennen en dan vaart u terug naar Cat Ba Island waar u afscheid neemt van de bemanning. Er staat bij aankomst bij de pier vervoer klaar en u rijdt weer naar de homestay. Hier serveert het gastgezin de lunch. Geniet van de heerlijke lunch in een prachtige omgeving, kortom de beste manier om uw tour op Cat Ba Island te eindigen. Na de lunch keert u terug naar de haven waar u weer op de speedboot naar Haiphong stapt. Hiervandaan wordt u weer teruggebracht naar Hanoi waar u in de namiddag/vroege avond aankomt.

Highlight

“Ongerepte baaien en krijtrotsen in Halong Bay”