Dag

1

Aankomst in Ubud

U wordt opgehaald bij het vliegveld of uw hotel in Zuid-Bali. U rijdt in ongeveer een uur naar Ubud, een mooie rit naar het hart van Bali. Ubud staat bekend als het kunstenaarsdorp en het bestaat feitelijk uit een aantal kleinere dorpjes. Het is een prachtige streek vol rijstterrassen, authentieke dorpjes, ongerepte bossen en traditionele tempels. Niet voor niets geldt Ubud als het culturele hart van Bali. Bij aankomst in het hotel checkt u in en de rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag

2

Balinees koken

U wordt ’s ochtends vroeg opgehaald bij het hotel en u brengt samen met de kok eerst een bezoek aan de markt om de inkopen te doen. Hierna gaat u naar de locatie van de workshop waar het ontbijt al voor u klaar staat. Na het ontbijt gaat u aan de slag! De chefkok leert u alles van de Balinese keuken, die op sommige punten sterk afwijkt van de algemene Indonesische keuken zoals die in Nederland natuurlijk al erg bekend is. Aan het einde van de workshop geniet u van een lunch samengesteld met uw eigen gerechten! Tegen het middaguur keert u weer terug naar uw hotel.

Highlight

“Eerst naar de markt voor verse ingrediënten”

Dag

3

Ontdek het echte Bali

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar. Op het programma staat de  ideale excursie om het echte Bali te leren kennen! U bezoekt eerst het Subak museum waar u leert hoe het irrigatiesysteem op Bali werkt waarmee al eeuwenlang alle rijstvelden worden bewaterd. Hierna brengt u een bezoek aan een Balinese familie ,  ziet u de dagelijkse bezigheden en gaat u naar een lokale school (niet open op zon- en feestdagen). Vervolgens gaat u naar een van de rijstvelden en ziet u hoe deze op traditionele wijze met koeien geploegd wordt. U krijgt een uitgebreide uitleg over de diverse gewassen en specerijen als cacao, kruidnagel, peper, vanille en koffie. Terug bij de lokale familie kunt u een kijkje in de keuken nemen waar men cassave kookt. Het bezoek eindigt met een heerlijke authentieke Balinese lunch. Terug in het hotel kunt u de middag vrij besteden.

Highlight

“Original Tip: Huur een fiets en maak een mooie tocht. De omgeving van Ubud is er ideaal voor!”

Dag

4

De rijstvelden

Vandaag verlaat u Ubud en reist u naar het nabijgelegen dorpje Mambal. Dit is veel minder bekend en hier komen dan ook nauwelijks toeristen. In Mambal verblijft u bij een Balinese familie thuis. Op een traditioneel Balinees erf staan meerdere gebouwen en een familietempel. De familie heeft een van de gebouwen ingericht als gastenverblijf, compleet met eigen badkamer. De gastvrouw heet u van harte welkom en ze laat u graag kennismaken met het dagelijkse leven in Mambal. Met wat geluk ziet u een processie, Balinese dansen of een andere gebeurtenis. Het is een prachtige kans om nog een stukje niet-toeristisch Bali te leren kennen en uit te vinden wat Bali jaren geleden al zo populair maakte bij de eerste toeristen!

Highlight

“Ervaar het echte Bali!”

Dag

5

Belimbing & Munduk

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastfamilie. U verlaat Mambal en u maakt een mooie dagexcursie naar het noordwesten van Bali. Een fraaie landelijke route waarbij u eerst naar Belimbing gaat. Deze streek staat bekend vanwege de schitterende rijstterrassen. Onder leiding van een deskundige gids maakt u een wandeling door de rijstvelden. Hierna gaat de reis verder naar Pupuan, ook wel de tuin van Bali genoemd vanwege het vele fruit en groente dat hier verbouwd wordt. Vervolgens gaat de reis verder naar Munduk in de bergen van Noordwest-Bali. Via een korte wandeling komt u bij de waterval van Munduk waar u een korte stop maakt. Aan het einde van de middag arriveert u in uw hotel in Munduk.

Dag

6

Munduk

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving, maak wandelingen of fietstochten of breng een bezoek aan een van de plantages.

Highlight

“De ongerepte natuur van Noordwest-Bali”

Dag

7

Naar Sidemen

Na het ontbijt checkt u uit. De gids staat klaar bij de receptie en u verlaat Munduk. U reist via de meren van Midden-Bali naar het oosten. Eerst komt u langs het Tamblingan-meer en Buyan-meer. Bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu tempel, een van de belangrijkste tempels van het eiland. De gids vertelt u tijdens het bezoek alles over de geschiedenis van deze tempel. Bij Bedugul ziet u de lokale markt. Hierna reist u richting de Agung vulkaan. Op de hellingen van deze vulkaan staat de Besakih tempel, ook wel de moeder-tempel genoemd. Deze belangrijkste van alle tempels op Bali bleef als een van de weinige gebouwen ongeschonden bij een uitbarsting van de Gunung Agung vulkaan in de jaren zestig van de vorige eeuw. De Besakih tempel is deels te bezichtigen voor niet-hindoes. Vanaf het tempelcomplex heeft u een prachtig uitzicht op de valleien van Oost-Bali. Na dit bezoek gaat u door naar Sidemen.

Highlight

“De Besakih tempel is de belangrijkste tempel van Bali.”

Dag

8

Sidemen

Deze dag kunt u vrij besteden. Sidemen is een schitterend bergachtig gebied in Oost-Bali vol rijstterrassen, pittoreske dorpjes en de mooiste wandelroutes. Optioneel: voor de sportieve reiziger kan er hier een rafting excursie geboekt worden.

Highlight

“Rafting is een van de leukste excursies op Bali!”

Dag

9

Terug naar het zuiden

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. U wordt naar uw strandbestemming in het zuiden of naar het vliegveld gebracht.

Highlight

“Original tip: Vanuit het oosten is het ook mogelijk de snelle boot naar de Gili Eilanden te varen. Deze tropische eilanden vormen enkele van de mooiste strandbestemmingen van heel Indonesië!”